Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαφής ο Τζέφρι Πάιατ: Τα νησιά έχουν θαλάσσιες ζώνες

Σαφής ο Τζέφρι Πάιατ: Τα νησιά έχουν θαλάσσιες ζώνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παλικάρι ο Τζέφρι Πάιατ, πολύ καθαρά δήλωσε ότι τα νησιά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο έχουν θαλάσσιες ζώνες, εκφράζοντας έτσι και την επίσημη θέση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα κατοικημένα νησιά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και την διεθνή πρακτική «έχουν ίσα δικαιώματα με το ηπειρωτικό έδαφος» ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μιλώντας σε δημοσιογράφους και αποτυπώνοντας την νομική κρίση των ΗΠΑ σε σχέση με το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης, μετά και την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία «προκλητική».

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η θέση της τουρκικής κυβέρνησης για τα θαλάσσιες ζώνες διαφέρει με την ανάλυση των ΗΠΑ για τα νησιά και διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον λέει «όχι» σε μονομερείς δηλώσεις που αγνοούν άλλα επηρεαζόμενα κράτη, εν προκειμένω την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Επανέλαβε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η Ανατολική Μεσόγειος να είναι θάλασσα συνεργασίας και για αυτό στηρίζουν εξάλλου και τη συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.

Στις 3 Δεκεμβρίου, στο περιθώριο Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Πάιατ, αν και ακόμη τότε δεν ήταν γνωστό το κείμενο της συμφωνίας, είχε εξαρχής εκτιμήσει ότι «υπάρχει ξεκάθαρη υποχώρηση από την κατάσταση σταθερότητας».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αμερικανός πρέσβης είχε συναντηθεί την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και της συνάντησης του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, και είχε στη συνέχεια με νόημα υπογραμμίσει τη σημασία της Ελλάδας στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...