Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας: Πιθανό ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

Κουτσούμπας: Πιθανό ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη ύπαρξης λαϊκής εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας και στις σχέσεις με την Τουρκία, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη των Χανίων.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει λαϊκή εγρήγορση «για να δοθεί αποφασιστική, μαχητική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, που στη μία της όψη έχει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, την μόρφωση και στην άλλη όψη της την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που φέρνουν τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής μπροστά σε μεγάλους, θανάσιμους κινδύνους».

Εκτίμησε δε, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «καλά κουρδισμένη», προτού σημειώσει ότι «η ΝΔ απειλεί με διπλές εκλογές, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν ταλαιπωρία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πάσα για να θυμηθεί την κασέτα των παλιών καιρών έχοντας κυβερνήσει 4,5 χρόνια και περισυλλέγοντας ξανά ό,τι έχει αφήσει το παλιό ΠΑΣΟΚ».

«Ζορίζονται όταν τους λέμε, πως το πλέον ρεαλιστικό σενάριο σε περίπτωση αδιεξόδου στον σχηματισμό κυβέρνησης, είναι μία συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον να ανοίξει ο δρόμος προς μία τέτοια προοπτική» έσπευσε να προσθέσει.

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες «ενισχύουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο όνομα της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ακόμη και ακούσια μπορεί να προκληθεί ένα «ατύχημα» και να οδηγήσει σε «θερμό επεισόδιο» λόγω της έντασης που επικρατεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε τον άμεσο απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον «θανάσιμο εναγκαλισμό» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για κλείσιμο των ξένων βάσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...