Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης αφήνει ακάλυπτο τον Καραμανλή στην επίθεση Σημίτη

Ο Μητσοτάκης αφήνει ακάλυπτο τον Καραμανλή στην επίθεση Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακάλυπτο αφήνει για δεύτερη ημέρα τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου, μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε από τον Κώστα Σημίτη, μέσω πρωτοσέλιδου των Νέων.

Η μόνη αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ήταν σε επίπεδο… αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης.

Ο κ. Κουμουτσάκος ήταν ο μόνος που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον κ. Καραμανλή, κάτι που όμως δεν μπορεί να εκληφθεί ως κίνηση που απηχεί την κυβέρνηση συνολικά.

Μια τέτοια επίθεση αφ’ ενός δεν αντικρούεται πολιτικά από έναν αναπληρωτή υπουργό και αφ’ ετέρου ο κ. Κουμουτσάκος, ως «σεσημασμένος» καραμανλικός, διετέλεσε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολιβιάτη, άρα μάλλον προέβη στην παρέμβαση που προέβη από το βήμα της Βουλής, προκειμένου να υπερασπιστεί τον μέντορά του, αλλά και τον τότε πρωθυπουργό για προσωπικούς – πολιτικούς λόγους.

Η 48ωρη αφωνία Μητσοτάκη δείχνει αμηχανία (αν όχι και ικανοποίηση) για το άρθρο Σημίτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κράτος έχει τοποθετήσει μια σειρά από στελέχη που προέρχονται από το «εκσυχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ και εξακολουθούν να μην κρύβουν τον θαυμασμό και τις αναφορές τους στον κ. Σημίτη.

Σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαιτέρως ασυνήθιστο για ένα θέμα που προκάλεσε τόσο ντόρο να μην ενεργοποιηθούν άμεσα τα κυβερνητικά αντανακλαστικά, ακόμα και σε επίπεδο μιας απλής διαρροής.

Κάτι τέτοιο αν γίνει τις επόμενες ημέρες σίγουρα δεν θα διορθώσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, αντίθετα θα επιβεβαιώσει την άποψη ότι στην πολιτική αν δεν γίνει κάτι στην ώρα του, καλύτερα να μην γίνει καθόλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του

«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας».

«Την ίδια ώρα η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας», τονίζουν κομματικές πηγές.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...