Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρυσοχοΐδης καλύπτει τα ΜΑΤ – «Δεν υπήρξε αστυνομική βία στο Κουκάκι»

Ο Χρυσοχοΐδης καλύπτει τα ΜΑΤ – «Δεν υπήρξε αστυνομική βία στο Κουκάκι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστολή – απάντηση στον Νίκο Αλιβιζάτο, πρόεδρο της Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας έστειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με φόντο τις καταγγελίες που έκαναν πολίτες μετά την επιχείρηση εκκένωσης στο Κουκάκι .

Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία του καθηγητή ο οποίος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του από τη θέση.

Νωρίτερα, μία οικογένεια κατήγγειλε ότι η αστυνομία επιχείρησε να εισβάλλει στο σπίτι της που βρισκόταν δίπλα από το κτήριο της κατάληψης, χωρίς ένταλμα και παρουσία εισαγγελέα.

Στην απάντησή του λοιπόν, ο υπουργός καλύπτει πλήρως τις αστυνομικές δυνάμεις. «Σας διαβεβαιώ ωστόσο κατηγορηματικά ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να στηρίξει τη θέση του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικαλείται το δελτίο τύπου του υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας σύμφωνα με τον οποίο όλα έγιναν καλώς καμωμένα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η αντίδραση του κ. Αλιβιζάτου στην τοποθέτηση του υπουργού.

Αναλυτικά η επιστολή Χρυσοχοΐδη στον Αλιβιζάτο:

«Αγαπητέ κύριε Αλιβιζάτο,

Εκτιμώ βαθειά τη δημοκρατική ευαισθησία σας και το ειδικότερο ενδιαφέρον σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε, και σε συνάρτηση με το επιστημονικό κύρος σας, θεώρησα ότι είστε το καταλληλότερο πρόσωπο να αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής για την παρακολούθηση των πορισμάτων του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας, που υπάγεται στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με πειθαρχικά παραπτώματα της αστυνομίας. Η ανταπόκρισή σας στην πρότασή μου, με τιμά.

Την ίδια ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα διακρίνω και στην επιστολή που μου απευθύνατε σήμερα, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Σας διαβεβαιώ ωστόσο κατηγορηματικά ότι η επιχείρηση εκκένωσης έγινε με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κι ότι δεν υπήρξαν πράξεις αστυνομικής βίας. Παραθέτω προς ενημέρωσή σας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου καθώς και τις δηλώσεις νωρίτερα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας.

Είναι τέλος αυτονόητο ότι, από τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, η υπόθεση θα παραπεμφθεί προς διερεύνηση τόσο στον Συνήγορο, όσο και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως τονίζεται και στο Δελτίο Τύπου οι αστυνομικοί, ακόμη και αν κινδυνεύουν οι ζωές τους, οφείλουν να κινούνται σε αυστηρά πλαίσια νομιμότητας, χωρίς ίχνος ανεξέλεγκτης ή μη αναγκαίας βίας.

Είμαι σίγουρος πως κατανοείτε απολύτως την σοβαρότητα και κρισιμότητα των γεγονότων. Και το επαναλαμβάνω, είναι απολύτως επαινετό, πως χωρίς κανένα όφελος, αναλαμβάνετε να συμβάλλετε με το κύρος και τις γνώσεις σας, ώστε η δημοκρατία μας τελικά να βρει μέτρο, θεσμική δύναμη και συναινετικές πολιτικές αντιμετώπισης φαινομένων βίας και ανομίας.

Τα ΜΑΤ έδεσαν γυναίκα σε ταράτσα και της φόρεσαν κουκούλα – Μπούκαραν σε οικία και κακοποίησαν οικογένεια

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...