Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγ. Τάτσης: Η βίαιη μεταστροφή της Αστυνομίας σαν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης

Αγ. Τάτσης: Η βίαιη μεταστροφή της Αστυνομίας σαν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η πραγματική ζωή δεν είναι χολιγουντιανή ταινία. Η δράση των αστυνομικών οργάνων υπόκειται στους περιορισμούς που θέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, έτσι ώστε να διαφυλάσσονται τα υπέρτερα δικαιώματα της ατομικής ελευθερίας και προσωπικής αξιοπρέπειας. Η Αστυνομία δεν είναι το κράτος, αλλά υπόκειται στους νόμους του κράτους», γράφει ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης σε άρθρο του στο dikastiko.gr και συνεχίζει:

«Την αστυνοµική δράση διέπουν οι αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας (βλ. Α. Τάχου. Το ∆ίκαιο της ∆ηµόσιας Τάξης).

»Έτσι, ο αστυνομικός κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, οφείλει να χρησιμοποιεί τα ηπιότερα μέσα, αποφεύγοντας κάθε περιττή ενόχληση, σκληρότητα ή αδικαιολόγητη φθορά ιδιοκτησίας.

»Να μην προβαίνει σε καταχρηστική χρήση των χημικών και των άλλων διαθέσιμων μέσων και ιδιαίτερα εκείνων που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία των πολιτών.

»Κατά τη σύλληψη αποφεύγει κάθε πράξη που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος και γενικά να προσβάλει την αξιοπρέπειά του.

»Χρησιμοποιεί την απολύτως αναγκαία βία και δεσμεύει τον συλληφθέντα μόνον όταν αντιδρά βίαια ή είναι ύποπτος φυγής. (ΠΔ 141/1991).

»Τέλος, σύμφωνα µε την υπ’ αρ. πρωτ. 7100/22/4α΄/17.6.2005 εγκύκλιο Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ, «η προσαγωγή πολίτη που κατέχει αποδεικτικό στοιχείο της ταυτότητάς του επιτρέπεται στην περίπτωση που η συµπεριφορά του (και όχι απλώς ο τόπος, ο χρόνος ή οι περιστάσεις) κινεί υπόνοιες διάπραξης εγκλήµατος».

»Το «κρεσέντο» αδικαιολόγητης και υπέρμετρης αστυνομικής βίας, που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες, με μαζικές και αδικαιολόγητες προσαγωγές νεαρών, βίαιες επιθέσεις των ΜΑΤ, εισβολές κρανοφόρων σε σπίτια χωρίς παρουσία εισαγγελέα, εικονικούς βιασμούς, μετατροπή της Αστυνομίας σε δικαστικό επιμελητή για επιβολή εξώσεων, προσβλητικές σωματικές έρευνες σε κοπέλες και η γενικότερη βίαιη μεταστροφή της στάσης της Αστυνομίας, ωσάν να είχαμε αλλαγή πολιτεύματος και όχι κυβέρνησης, δημιουργεί εύλογες απορίες για την σκοπιμότητα της.

»Είναι χρέος των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, να διαφυλάξουν την πιστή τήρηση του Συντάγματος, των ατομικών ελευθεριών και της νομιμότητας.

»Στην αντίθετη περίπτωση θα είναι συμμέτοχοι σε συνταγματική εκτροπή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...