Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Κυβέρνηση απάτης στην κυριολεξία η Ν.Δ.

Παππάς: Κυβέρνηση απάτης στην κυριολεξία η Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας που θεμελιώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπονομεύονται από την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ μίλησε o Νίκος Παππάς.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος εξήγησε ότι μπαίνουμε σε μια τροχιά αβεβαιότητας και για την οικονομία της Ευρωζώνης και για τα ελληνικά οικονομικά καθώς δεν είναι θετικά τα πρώτα στοιχεία και έρχονται σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο ελληνικός προϋπολογισμός.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά ο κ. Παππάς εξήγησε ότι θα περιμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση στοιχειώδη προνοητικότητα και την αυτονόητη αξιοποίηση «του κεκτημένου του διαπραγματευτικού εδάφους που είχε η δίκη μας διακυβέρνηση» δηλαδή τη μείωση της υποχρέωσης των πλεονασμάτων στο 2,5% με την αξιοποίηση κομματιού του αποθέματος.

Αυτό το πράγμα δεν συνέβη εξήγησε ο βουλευτής και έχουμε μπει στη σφαίρα μιας δημοσιονομικής πολιτικής η οποία έχει μια αλληλουχία διαψεύσεων και προσδοκιών όπως για παράδειγμα έγινε για τα 3.000.000 πολίτες που δεν είδαν κοινωνικό μέρισμα, για τους συνταξιούχους που δεν θα δουν 13η σύνταξη, για τους μικρομεσαίους οι οποίοι θα δουν αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των ανέργων.

Στην αγορά εργασίας έχουμε και άλλου τύπου εξελίξεις καθώς ο μισθός (κρίσιμος παράγοντας συνολικά για την μακροοικονομία) είναι θεμέλιο της ιδιωτικής κατανάλωσης και διαψεύδονται οι προσδοκίες και των μισθωτών, καθώς για τα επόμενα χρόνια δεν θα πάρουν αύξηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας που δήλωσε ότι δεν θα γίνει άλλη αύξηση πλην αυτής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Παππάς.

Για EastMed, Ελληνικό και επενδύσεις

Η υπογραφή για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed είναι μια θετική εξέλιξη, επισήμανε ο βουλευτής, και είναι το επόμενο βήμα μιας πρωτοβουλίας που θεμελίωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την επιτάχυνε και την υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό η οποία καθιστά τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο και συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια συνολικά της δυτικής Ευρώπης.

Για το Ελληνικό, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ότι απλώς διαψεύστηκαν οι μετεκλογικές προσδοκίες του Άδωνι Γεωργιάδη για την υλοποίηση του πρότζεκτ και ότι πέσανε έξω, ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι λέγανε τερατώδη ψέματα προεκλογικά.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «κυβέρνηση απάτης στην κυριολεξία» και τα όσα γίνονται στο Ελληνικό είναι άλλος ένα κρίκος στην αλυσίδα κάλπικων υποσχέσεων.

Ο κ. Παππάς μίλησε για την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από τη ΝΔ και μόνο υποσχέσεις προς τους θεσμούς ότι θα την καταθέσουν «εν ευθέτω χρόνω» έχουμε ουσιαστικά «το κάρο μπροστά από το άλογο», «την πλήρη απόσυρση της πολιτείας από τον εθνικό σχεδιασμό» και την υποκατάσταση της από τις σημειακές περιορισμένες και κατακερματισμένες προσδοκίες των ιδιωτών.

O τομεάρχης μίλησε και για την στρατηγική ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί η ΝΔ «του τύπου το αφεντικό τρελάθηκε», δηλαδή «τα πουλάμε όλα και μάλιστα με τρόπο έτσι που θα ταίριαζε σε μια χώρα σε μεγάλο πανικό».

Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής εξήγησε ότι «είμαστε σε μια φάση που αποδίδει καρπούς και μας γεμίζει με αισιοδοξία καθώς μόλις λίγους μήνες μετά τις εκλογές η ΝΔ έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια των επιλογών της, η δυσαρέσκεια έχει αρχίσει και απλώνεται μέσα στον λαό μας, οι προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν δημιουργούν πολιτική ατμόσφαιρα και πολιτικό κλίμα.

Πολύ λίγο μετά από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα να συσπειρώνει, να στρατεύει ευρύτερες δυνάμεις να διευρύνει την επιρροή του».

Προχωράμε με όπλο τις αποφάσεις μας, εξήγησε ο κ. Παππάς, και η πορεία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και δήλωσε ότι «η κοινωνία μας έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς από ένα ισχυρό μαζικό, λαϊκό, αριστερό κόμμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...