Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε επερχόμενη μεσολάβηση Πομπέο στα ελληνοτουρκικά

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε επερχόμενη μεσολάβηση Πομπέο στα ελληνοτουρκικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα δημοσιεύματα περί «μεσολάβησης των ΗΠΑ για την επίλυση των ελληνοτουρκικών θεμάτων» διέψευσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ανώνυμη πηγή του State Department, μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον, διέψευσε τα σενάρια περί ανάμιξης και μεσολάβησης του υπουργού, Μάικ Πομπέο, στα ελληνοτουρκικά θέματα.

«Δεν έχει συμφωνηθεί διαμεσολάβηση των ΗΠΑ ούτε σε υψηλό ούτε σε χαμηλό επίπεδο», ανέφερε, χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας με νόημα ότι «οι διαμεσολαβήσεις δεν βγαίνουν σε καλό».

Επεσήμανε, πάντως, ότι «οι ΗΠΑ δεσμεύονται συνεχώς, με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, για να ενθαρρύνουν την αποκλιμάκωση των εξελίξεων μέσω διπλωματικών οδών».

Πρόσθεσε δε, ότι «συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφωνίες τους ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από όλες τις ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο αύξησης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, διακινήθηκαν σενάρια και δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για επερχόμενη μεσολάβηση της Ουάσιγκτον -και ειδικότερα του Μάικ Πομπέο- με στόχο την άμβλυνση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Μυστικές συναντήσεις μεταξύ FBI και Ουκρανού διαπραγματευτή ανησυχούν την Ευρώπη

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

«Βόμβα» Ζελένσκι για δημοψήφισμα για το εδαφικό της Ουκρανίας

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...