Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία καλύπτει με ένα δίκτυ ασφαλείας τα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία καλύπτει με ένα δίκτυ ασφαλείας τα σύνορα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με τους δημάρχους διαμορφώνεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο ώστε οι πολίτες των πόλεων, της υπαίθρου, να είναι ασφαλείς, να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πάντα στο πλευρό τους, τον αστυνομικό και τους εκπροσώπους της Ελληνικής αστυνομίας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη συνάντηση του με τους δημάρχους της ΠΕ Κοζάνης, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους τοπικούς βουλευτές στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν με τους δημάρχους θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και τόνισε ότι «με ικανοποιούν ως πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας οι αναφορές των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για θετική και δημιουργική συνεργασία με την Αστυνομία».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα της απολιγνιτοποίησης της περιοχής λέγοντας ότι «διαθέτουμε ως χώρα την κατάλληλη τεχνογνωσία για να μπορούμε να αναζωογονήσουμε περιοχές που ανεξάρτητα από τη θέλησή τους περιέρχονται σε οικονομική κρίση».

Εξήγησε ότι πρέπει «να δούμε την μετάβαση της οικονομίας της περιοχής ως ευκαιρία για να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια οικονομία του 21ου αιώνα».

Χαρακτήρισε ως «μεγάλη περιουσία και συγκριτικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής που εργάζεται στην ΔΕΗ ή γύρω από την ΔΕΗ» και ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις για το περιβάλλον και την προστασία του στον 21ο αιώνα.

Σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις και από τη δική του πλευρά για το συγκεκριμένο θέμα τις οποίες θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το σχέδιο που θα εκπονηθεί θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως της νεολαίας που αναζητά ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέδρευσε σε σύσκεψη που έγινε με επιτελείς και αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξετάστηκαν επιχειρησιακά θέμα που αφορούν την ασφάλεια, τη φύλαξη των συνόρων και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Διαπίστωσε ότι η δουλειά που γίνεται και στις τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις είναι εξαιρετική, υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία καλύπτει μ’ ένα δίκτυ ασφαλείας όλο το μήκος των συνόρων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία» και κατέληξε λέγοντας ότι «τα σύνορα μας είναι ασφαλή και η χώρα οργανώνεται ώστε να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα που πολλές φορές είναι εισαγόμενο».

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες παραδίδονται 27 καινούργια οχήματα που θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό στόλο των αστυνομικών διευθύνσεων της περιοχής, ενώ μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των υποδομών της αστυνομίας με την κατασκευή νέου κτιρίου για τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς και την ανακατασκευή ενός νέου κτιρίου που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της διεύθυνσης Γρεβενών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...