ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία,

















































Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον
Λιβύη: Το «άκυρο» ανυπόστατο τουρκολυβικό μνημόνιο και οι ενστάσεις για την Κρήτη
Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών διαχώρισε τη θέση του από τα κομματικά σχέδια της Καρυστιανού
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι «θαλάσσιες διαφορές» μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν με βάση το «διεθνές δίκαιο», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον Θανάσης Τσίτσας, ρώτησε τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το πώς σχολιάζει η αμερικανική διπλωματία την συζήτηση που γίνεται περί προσφυγής των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Χάγη.
Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικέντρωσε τις ελληνοτουρκικές διαφορές μόνο στις θαλάσσιες διαφορές οι οποίες θα πρέπει να επιλυθούν με βάση το διεθνές δίκαιο.
Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε γραπτή δήλωση στον ΑΝΤ1 ανέφερε:
«Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
»Καλούμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».























































