Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Το ψέμα και η εξαπάτηση έχουν κοντά ποδάρια – Εμείς δε θα γίνουμε ποτέ μειοδότες

Τσίπρας: Το ψέμα και η εξαπάτηση έχουν κοντά ποδάρια – Εμείς δε θα γίνουμε ποτέ μειοδότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο όπου σιγά – σιγά αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και να διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού» τόνισε από τον Πύργο Ηλείας, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική μίλησε για την «εξαπάτηση της ΝΔ» και υπογράμμισε ότι «βάσισαν όλη την πολιτική επιχειρηματολογία, με τη στήριξη των ΜΜΕ που διέθεταν, δημιουργώντας ψευδή εικόνα για την πραγματικότητα για την οικονομία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας.

»Υπήρξε στρατηγική ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτώμενος «που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%, η καταιγίδα των επενδύσεων, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη εβδομάδα από τις εκλογές, που είναι οι αυξήσεις στους μισθούς -όταν εμείς δώσαμε 11%-, οι περιβόητες ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους.

»Όλα αυτά αποδεικνύεται ότι ήταν απατηλές υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι να «ελαφρύνει τους έχοντες και κατέχοντες προσθέτοντας βάρη στους μεσαίους και τους αδύναμους.

»Ποτέ μια κυβέρνηση δεν κατάφερε τόσο σύντομα να διαψεύσει τόσους πολλούς».

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά στα εργασιακά μίλησε για «μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

»Βλέπουμε απολύσεις σε κερδοφόρες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και οι τράπεζες.

»Το τελευταίο εξάμηνο καταγράφηκαν αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Το υψηλότερο των τελευταίων 2 ετών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ενώ τα τελευταία 4 χρόνια μειώσαμε κοντά στις 10 μονάδες την ανεργία, πλέον ο ρυθμός έχει μειωθεί αισθητά».

«Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας, είναι υπουργείο Κολεγίων και κολεγιάς»

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «επιβάλλεται ένα άδικο σύστημα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και στην Παιδεία», επισημαίνοντας το παράδοξο της κυβέρνησης να θεσπίσει τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα δημόσια πανεπιστήμια, όταν κάποιος που έγραψε 5, 6 ή 7 στις πανελλήνιες εξετάσεις θα μπορεί να μπει σε ιδιωτικό κολέγιο, τα πτυχία των οποίων εξισώνονται με αυτά των δημοσίων πανεπιστημίων.

«Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας είναι υπουργείο Κολεγίων και κολεγιάς», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι το εν λόγω υπουργείο «αναστέλλει την ίδρυση 38 σχολών στο δημόσιο πανεπιστήμιο και ψηφίζουν την εξίσωση των πτυχίων» μεταξύ ιδιωτικών κολεγίων και δημόσιων πανεπιστημίων. «Αυτή είναι η αξιοκρατία και η αριστεία της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη».

«Τα δημόσια νοσοκομεία δεν τους αφορούν», σημείωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «χειρουργεία ακυρώνονται, ο φαρμακευτικός σύλλογος στέλνει σήμα για πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων.

»Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι ο χώρος των Διοικητών που διορίζει τους κομματικούς εγκάθετους»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έλαβε την εξουσία διχάζοντας τον ελληνικό λαό και στο προσφυγικό»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανέλαβε την εξουσία λέγοντας ότι το προσφυγικό, που είναι διεθνές πρόβλημα, είναι πρόβλημα που το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Με το που ανέλαβαν κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλάξαν πέντε υπεύθυνους υπουργούς για να φτάσουν να πουν ότι κάναμε λάθος, βάζοντας τον κ. Μηταράκη να “βγάλει το φίδι από την τρύπα” ο οποίος όμως δεν έχει ιδέα για το ζήτημα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Αφήσαμε τη Μόρια είχε 5.500 ανθρώπους και σήμερα είναι 28.000.

»Τότε ήταν η ντροπή του πλανήτη, σήμερα είναι απλά Τρίτη και αύριο Τετάρτη».

«Το ψέμα και η εξαπάτηση έχουν κοντά ποδάρια και ο λαός σύντομα θα θυμώσει με αυτούς που του υποσχέθηκαν έναν ουρανό πιο γαλανό και έφεραν μπόρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ότι «εμείς δε θα γίνουμε ποτέ μειοδότες για να διεκδικήσουμε την προοπτική της εξουσίας».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο παράλογο»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στα 72″ του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον Ντόναλντ Τραμπ.

»Ούτε στην αφωνία της Ουάσιγκτον ή στην απουσία του Βερολίνου.

»Η Ελλάδα πρέπει να είναι μια χώρα με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και όχι μια χώρα ο πρωθυπουργός δεν υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι «θα δώσουμε συναίνεση σε οτιδήποτε μπορεί να προχωρήσει μπροστά τη χώρα.

Όχι στο λάθος και σε ό,τι δημιουργεί κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε.

«Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση σε ό,τι ανοίγει κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα» τόνισε στέλνοντας πως δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τις αμερικανικές βάσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...