Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα – Διαψεύδονται οι προσδοκίες Μητσοτάκη

Τσίπρας: Μαύρα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα – Διαψεύδονται οι προσδοκίες Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Βρισκόμαστε μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιούλιου, 7 μήνες μετά τις εκλογές και έχει αρχίσει να φαίνεται ότι όχι μόνο δεν έγινε ο ουρανός πιο γαλανός αλλά απεναντίας μαύρα σύννεφα έχουν συσσωρευτεί πάνω από την Ελλάδα και οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει με τη στήριξη των ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι προσδοκίες της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «που είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4% που θα ερχόταν μετά τις εκλογές γιατί εμείς δήθεν την εμποδίζαμε; Που είναι οι επενδύσεις, που είναι οι περιβόητες μπουλντόζες στο Ελληνικό;

Που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ή οι ελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη; Αν’ αυτού, μας είπαν ότι αύξησε τους μισθούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επόμενα χρόνια δεν θα γίνει καμία αύξηση».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως οι φοροελαφρύνσεις έγιναν για τους έχοντες και κατέχοντες και έφερε το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ με την οριζόντια μείωση π σημειώνοντας: «όταν νομοθετείς οριζόντια, αυτός που έχει βίλες έχει υπερπολλαπλάσιο κέρδος από αυτόν που έχει ένα διαμέρισμα. Έγιναν φοροελαφρύνσεις αλλά στους προνομιούχους, στους έχοντες και κατέχοντες».

«Κυριαρχεί πλέον κλίμα ανομίας και αναρχίας στις εργασιακές σχέσεις και με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για πρώτη φορά είδαμε μετά από 4 χρόνια που πέφτει, τώρα να αυξάνεται.

Τον Δεκέμβριο κατά 46.000 άνεργοι, 4,5%. Μειώθηκαν οι εξαγωγές κατά 11%, η βιομηχανική παραγωγή κατά 8,1%» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο προσφυγικό ασκώντας κριτική στο «πλωτό φράγμα», αλλά και στην Παιδεία μιλώντας για το νομοσχέδιο που όπως τόνισε «έγινε για να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες των κολλεγίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την «κρίση», όπως την χαρακτήρισε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είπε μάλιστα πως οι βουλευτές του δεν είναι χωρισμένοι σε ομάδες βάση ιδεολογίας, αλλά «βλέπουμε ότι μέσα στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος υπάρχουν βουλευτές που πρόσκεινται στον έναν ή στον άλλον ολιγάρχη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα Εθνικά θέματα ασκώντας εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της, ενώ για την υπόθεση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Όρουτς Ρέις» είπε πως «Έγινε… θαύμα στο Αιγαίο», αφού «το παρέσυρε Βορειοδυτικός άνεμος όχι Ανατολικά, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά δυτικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...