Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στηρίζει τις παράνομες μεθοδεύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων;

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης στηρίζει τις παράνομες μεθοδεύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ΝΔ δρομολογεί την καταστρατήγηση του νόμου για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος για να τους εκφοβίσει» δηλώνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, να κληθούν από την Τρίτη ενώπιών της για κατάθεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο κ. Μητσοτάκης, όσο εγκλωβισμένος και αν είναι στο εσωκομματικό του εκβιασμό που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να πάρει θέση:

»Στηρίζει τις παράνομες και αντθεσμικές μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες, νόμο που ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για υποθέσεις διαφθοράς;

»Από τη μία τα μέλη της ΝΔ λένε δημοσίως ότι θα «βγάλουν τις κουκούλες» από τους μάρτυρες και από την άλλη διαρρέει μέσω «πηγών της» πως θα εξεταστούν όπως ακριβώς εξετάστηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές.

»Η μόνη κουκούλα που σίγουρα έχει ήδη βγει, είναι αυτή της προανακριτικής παρωδίας που στήνει εδώ και μήνες η ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ και αποκαλύπτει το αποκρουστικό τους πρόσωπο απέναντι στους θεσμούς και τη νομιμότητα».

Με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους αναμένεται να καταθέσουν από την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, κάτι με το οποίο συμφώνησαν οι μετέχοντες βουλευτές, εκτός αυτών που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αύριο τα μέλη περιμένουν να προσέλθει ο μάρτυρας με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης» και ακολούθως η «Αικατερίνη Κελέση», αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις μένει να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο θα προσέλθουν οικειοθελώς (η επόμενη λύση είναι αυτή της βίαιης προσαγωγής).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπουγάς φέρεται να υποστήριξε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα πρέπει να καταθέσουν κανονικά στο Κοινοβούλιο χωρίς κουκούλες και όχι απομονωμένοι σε κάποιο άλλο μέρος με αλλοιωμένη φωνή.

Κατά τη γνώμη του, ο νόμος περί προστασίας καταρτίστηκε προκειμένου να προστατεύονται από το οργανωμένο έγκλημα και όχι από τους ψηφισμένους εκπροσώπους του έθνους.

Με την άποψη αυτή ωστόσο διαφώνησε η αξιωματική αντιπολίτευση που κρίνει ότι με αυτό τον τρόπο, με το να παρουσιαστούν δηλαδή οι μάρτυρες ενώπιον των βουλευτών, είναι «σαν να τους ρίχνουμε βορά στα σκυλιά.

»Η απόπειρα εξέτασης των μαρτύρων χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας μας».

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με επιστολή τους στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν αντιρρήσεις για τον τρόπο που θέλουν να τους εξετάσουν οι βουλευτές της Προανακριτικής, με τον «Μάξιμο Σαράφη» να επισημαίνει ότι στην κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου χρησιμοποιήθηκαν τεχνικά μέσα ώστε να μην προδοθεί η ταυτότητά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...