Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Σαμαράς έπαιρνε το πρωθυπουργικό Εμπραέρ για… κομματικούς σκοπούς

Όταν ο Σαμαράς έπαιρνε το πρωθυπουργικό Εμπραέρ για… κομματικούς σκοπούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο νυν υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, να παραδέχθηκε τις προηγούμενες μέρες με απύθμενο θράσος ότι υποχρέωσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να έρθει να τόν πάρει από τη Σκιάθο ώστε να μην χάσει τις διακοπές του ωστόσο δεν είναι και ο μοναδικός. Στα πρότυπα του κ. Βενιζέλου φαίνεται ότι κινήθηκε πριν από μερικούς μήνες και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όχι βέβαια για να μην χάσει τις διακοπές του, αλλά για να παρευρεθεί σε εκδήλωση του κόμματος του.

Συγκεκριμένα, όπως είχε καταγγείλει με ερώτησή της η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Ιούνιο του 2013 το αεροσκάφος “Εμπραέρ” φέρεται να εκτέλεσε πτήση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να παρευρεθεί ο κ. Σαμαράς στο προσυνέδριο του κόμματός του. Μάλιστα το κόστος της πτήσης αυτής ανήλθε σε 3.800 ευρώ. Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός επιβάρυνε τον ελληνικό λαό μόνο και μόνο για να προλάβει να παρευρεθεί στην εκδήλωσή του κόμματός του. Και μετά μιλά κανείς για σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Δείτε την ερώτηση της κας Χρυσοβελώνη εδώ.

Το ΥΠΕΘΑ το παραδέχεται

Στην απάντησή του το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται ουσιαστικά ότι υπήρξε τέτοιου είδους πτήση, το κόστος της οποίας πιστώθηκε στο ΓΕΑ και όχι στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Την 9η Ιουνίου 2013 το αεροσκάφος VIP εκτελούσε πτήση στα πλαίσια της αποστολής του για λόγους συντήρησης και εκπαίδευσης πληρωμάτων. Σε συνδυασμό της εκτελούμενης αυτής πτήσης πραγματοποιήθηκε και η μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό η οικονομική επιβάρυνση πιστώθηκε στο ΓΕΑ και όχι στο υπουργείο Εξωτερικών», ανάφερε στην απάντησή του το υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ την απάντηση του ΥΠΕΘΑ

“Οικογενειακό μαγαζί”

Σε δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη επιτίθεται τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέλω να θυμίσω με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι Βενιζέλου στη Σκιάθο πως δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Πριν από έναν χρόνο με ερώτηση μου στη Βουλή ανέδειξα την κατάχρηση κρατικού αεροσκάφους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για κομματικούς σκοπούς. Τότε προκειμένου να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με την δωρεάν μετάβαση του Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της ΝΔ (!) εφευρέθηκε το τέχνασμα της «πτήσης για εκπαίδευση και συντήρηση» του VIP αεροπλάνου Gulfstream! Δυστυχώς οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία σαν να βρίσκονται στο οικογενειακό τους μαγαζί μέχρις ότου ο πραγματικός ιδιοκτήτης, ο ελληνικός λαός, αποφασίσει να τους κάνει έξωση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...