Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες συμπολίτες να χάνουν τα σπίτια τους

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες συμπολίτες να χάνουν τα σπίτια τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να «αλλάξει ρότα» για την πρώτη κατοικία και να παρατείνει τώρα την προστασία της, καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συμπολίτες μας να χάσουν το σπίτι τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ένα ζήτημα που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση πριν καν ξεσπάσει η πανδημία, για να τονίσει ότι «αν ήταν μία φορά αναγκαίο τότε, είναι 100 φορές αναγκαίο τώρα».

Σημειώνει πως όπως έκανε χτες καλώντας τον «να υποχωρήσει» απ’ τον σχεδιασμό να μείνουν εκτός επιδόματος των 800 ευρώ ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, το ίδιο τον καλεί και τώρα να πράξει και να παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Facebook, o κ. Τσίπρας αναφέρει ότι παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία, διαρκώς επιβεβαιώνεται η αρχική του εκτίμηση ότι η στρατηγική της είναι «βλέποντας και κάνοντας».

Αναφέρει ότι «η ταχύτητα μετάδοσης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία είναι τεράστια, διότι η παύση των εργασιών υπήρξε απότομη και συμμετρική» και πως «γι’ αυτό οι περισσότερες κυβερνήσεις διεθνώς αναπτύσσουν τεράστια προγράμματα Δημόσιας παρέμβασης στην κλίμακα του 10%, 15%, 20% του ΑΕΠ».

Επισημαίνει ότι η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία, ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, «προχωρούν σε πρωτοφανή προγράμματα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων».

«Δεν είναι επειδή έγιναν όλοι σοσιαλιστές», σχολιάζει, «αλλά επειδή κατανοούν το αυτονόητο: Αν δεν διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αν δεν επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και κλείνουν η μία μετά την άλλη, αν δεν σωθεί το εισόδημα των νοικοκυριών και χρεοκοπήσουν, τότε η επαναφορά δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη.

»Και θα χρειαστεί τότε να πραγματοποιηθούν πολλαπλάσιες κρατικές δαπάνες για την ανάκαμψη τη οικονομίας».

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και παρότι δεν έχει πια δημοσιονομικούς περιορισμούς, δείχνει να μην τα καταλαβαίνει όλα αυτά».

Την επικρίνει διότι «όχι μόνο δεν έχει παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τη διατήρηση θέσεων εργασίας», αλλά και επειδή, όπως σημειώνει, «φαίνεται να κινείται απολύτως αποσπασματικά, επιδοτώντας μάλιστα την αναστολή της εργασίας και όχι τη διατήρησή της».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «αν αυτό δεν αναστραφεί, θα αποβεί καταστροφικό, όχι μόνο για την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις, αλλά και για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά».

Αναφερθείς ειδικότερα στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως «ήδη, ακόμα και πριν την κρίση του κορονοϊού, πολλοί συμπολίτες μας κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους από το τέλος Απρίλη και μετά, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει κάθε προστασία πρώτης κατοικίας από 1ης Μαΐου».

«Συνειδητοποιώντας το μέγεθος της κοινωνικής αναταραχής, είχαμε ζητήσει από την κυβέρνηση έγκαιρα, πριν καν ξεσπάσει η πανδημία, να μην υλοποιήσει τα σχέδιά της και να αποφασίσει την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», προσθέτει, για να υπογραμμίσει ότι «αν ήταν μία φορά αναγκαίο τότε, είναι 100 φορές αναγκαίο τώρα».

«Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συμπολίτες μας να χάσουν το σπίτι τους.

»Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δυσκολία, δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

»Είναι συμπολίτες μας που χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας», σημειώνει.

«Καλώ λοιπόν τον πρωθυπουργό για την πρώτη κατοικία να αλλάξει ρότα», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας και καταλήγει:

«Όπως έκανα και χθες για το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, που τον κάλεσα να υποχωρήσει από τον σχεδιασμό του να τους αφήσει εκτός, ακόμα και από αυτό το ανεπαρκές επίδομα των 800 ευρώ για 45 ημέρες, το ίδιο τον καλώ να πράξει και στο κρίσιμο ζήτημα της πρώτης κατοικίας. Να παρατείνει τώρα την προστασία της».

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...