Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Έχετε επιλέξει εκλογές για να περάσετε το 5ο μνημόνιο

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Έχετε επιλέξει εκλογές για να περάσετε το 5ο μνημόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση με βαρύτατες εκφράσεις στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους χειρισμούς της στο οικονομικό σκέλος της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού άσκησε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ειδική συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε από την αρχή της ομιλίας του ότι «η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά έρχεται να χτυπήσει μια Ελλάδα, η οποία ήδη έφθινε και η οποία ουδέποτε ανέκαμψε» εκτιμόντας ότι το φετινό έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ, ενώ εντός των επόμενων οκτώ ετών, το δημοσιονομικό κενό θα ανέλθει σωρευτικά κατά ελάχιστον στα 60 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «γι’ αυτό επιμείναμε στο ευρωομολογο. Επειδή αυτό αποτελεί μια μορφή χαλάρωσης, με μεταφορά του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη.

Ήταν η μόνο ρεαλιστική προοπτική ανάκαμψης, χωρίς σκληρή λιτότητα», ωστόσο, συμπλήρωσε δηκτικά, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «πήγατε στις Βρυξέλλες και δεν είπατε τίποτα. Θάψατε το ευρωομόλογο. Θυμίζατε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα που συναινεί στο ψήσιμο με ύφος εθνάρχη».

Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει και χρειάζονται νέα ανακεφαλιοποίηση. «Η ρευστότητα της ΕΚΤ δεν βοηθάει τον πτωχευμένο» είπε και συμπέρανε ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμο, αυτός της αναδιάρθρωσης χρέους ή αυτός του πέμπτου μνημονίου, δηλαδή του «λεφτόδεντρου» του ESM.

«Φοβάμαι ότι έχετε επιλέξει τον δρόμο των εκλογών, προκειμένου είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσετε το 5ο μνημόνιο. Όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει τον δρόμο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ενώ κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να προχωρήσει σε τηλεδιάσκεψη της Ολομέλειας, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...