Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για Novartis: «Δεν θα συμβάλουμε στη νομιμοποίηση του φιάσκου»

Τσίπρας για Novartis: «Δεν θα συμβάλουμε στη νομιμοποίηση του φιάσκου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του.

Μάλιστα προέβλεψε πως «μετά από όσα έχουν αποκαλυφθεί στην επιτροπή, δεν τον βλέπω να εμφανίζεται ξανά και να μιλάει για το θέμα στη Βουλή».

«Γιατί δε μιλάμε πια μόνο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο αλλά και για το «μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως του ελληνικού κράτους»», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίοτευσης τόνισε πως ο πρωθυπουργός είναι «εγκλωβισμένος ανάμεσα στην παράδοση που έχει η παράταξή του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των ειδικών δικαστηρίων και στην παράδοση που έχει η οικογένειά του απέναντι στον κ. Σαμαρά».

«Του είναι δύσκολο να έρχεται και να δηλώνει πολιτική υποταγή στους σχεδιασμούς της ακραίας συνιστώσας του κόμματός του», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, έκανε λόγω για προειλλημένη απόφαση για παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο τονίζοντας πως ούτε σε αυτή την περίπτωση θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμα: «Δεν προκύπτει κατηγορία και καμία αιτία παραπομπής σε ότι αφορά τον πυρήνα της επιχείρησης του αντιπερισπασμού. Δηλαδή τη μετατροπή του σκανδάλου σε σκευωρία. Και επειδή όταν η πραγματικότητα και η αλήθεια, δεν σας βοηθά, τόσο το χειρότερο για τη πραγματικότητα και την αλήθεια.

Αποφασίσατε να μη κολλήσετε σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Αφού βρήκατε τον κατηγορούμενο, δε θα κολλήσετε στην έλλειψη κατηγορητηρίου. Θα το κατασκευάσετε. Και αυτό κάνετε σήμερα».

«Δεν θα συμβάλουμε στη νομιμοποίηση του φιάσκου»

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «η πρόταση διεύρυνσης κατηγορητηρίου είναι σήμερα άλλη μια απόδειξη εργαλειοποίησης της θεσμικής διαδικασίας, προκειμένου να επιτύχετε τις προαποφασισμένες πολιτικές σας σκοπιμότητες».

Σχολίασε επίσης πως «είναι και η απόδειξη της αποτυχίας σας. Είναι το απόλυτο φιάσκο του αφηγήματός σας περί δήθεν σκευωρίας.

Είναι το φιάσκο της ίδιας της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται. Και στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε».

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας», σημείωσε έπειτα και πρόσθεσε: «Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Αιχμές για Σκέρτσο

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχόλιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου για το σχόλιο του για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για την άγρια δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

«Να μιλήσουμε λοιπόν για δικαιοσύνη. Και να μιλήσουμε και για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Και χθες αλλά και σήμερα. Τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, να κάνει παρέμβαση για μια δίκη που συγκλονίζει το πανελλήνιο και να παίρνει θέση εναντίον της αγόρευσης της εισαγγελέως, εν θερμώ.

Και μετά, αφού βλέπει ότι η παρέμβασή του πέφτει στο κενό, να δηλώνει ότι αφορούσαν προσωπικές του απόψεις. Δικαιούται ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό να μας λέει ότι σχολιάζει με την ιδιότητα του πολίτη και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα ;

Αν ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, θα άνοιγε η γη να τον καταπιεί. Και δικαίως. Τώρα συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...