Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης «κάλυψε» Δένδια και «άδειασε» ακροδεξιά ρητορική και «Ομάδα Αλήθειας»

Ο Μητσοτάκης «κάλυψε» Δένδια και «άδειασε» ακροδεξιά ρητορική και «Ομάδα Αλήθειας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήρη κάλυψη στον Νίκο Δένδια έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα στο «STAR». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «ακροδεξιά ρητορική» κατά του υπουργού του, την οποία «υιοθέτησε η αντιπολίτευση», αφήνοντας όμως έτσι ακάλυπτη και την ακροδεξιά «Ομάδα Αλήθειας», η οποία πρωταγωνίστησε στην επίθεση κατά του Νίκου Δένδια, αδειάζοντας με αυτό τον τρόπο και την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και τους έξαλλους σαμαρικούς.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «έσπευσε να εκμεταλλευτεί» τη συζήτηση που σημειώθηκε στα social media για το θέμα αυτό, λέγοντας πως «στην ουσία υιοθέτησε μια πιο ακροδεξιά ρητορική», δηλαδή τη ρητορική που υποδαύλισε και η «Ομάδα Αλήθειας».

Ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας επί της ουσίας τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε νωρίτερα κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στον Alpha ο υπουργός Εξωτερικών, έκανε εκτενή αναφορά τόσο στο περιστατικό στον Έβρο, όσο και στη στάση της αντιπολίτευσης:

«Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα, το οποίο να είναι αξιοσημείωτο και το οποίο να χρήζει όλης αυτής της συζήτησης η οποία έγινε κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία μάλιστα έσπευσε να εκμεταλλευτεί και η Αντιπολίτευση, κακώς κατά την άποψή μου, διότι στην ουσία υιοθέτησε μία πιο ακροδεξιά ρητορική.

»Ξέρετε πολύ καλά ότι τα σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία, τα χερσαία σύνορα, είναι απολύτως καθορισμένα βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και των πρωτοκόλλων του ’26 που ακολούθησαν.

»Ξέρετε, επίσης, ότι η κοίτη του Έβρου παίζει παιχνίδια, μετακινείται.

»Η συνοριακή γραμμή όμως δεν μετακινείται. Είναι η ίδια.

»Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των μετακινήσεων της κοίτης του Έβρου;

»Ότι υπάρχουν τμήματα αυτή τη στιγμή ανατολικά του Έβρου τα οποία είναι Ελληνικά εδάφη, όπως υπάρχουν και τμήματα δυτικά του Έβρου τα οποία είναι Τουρκικά, επειδή έχει μετακινηθεί η κοίτη του Έβρου. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι πάτησαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος, σημειώνοντας:

«Όχι. Και αυτά τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση, την ακριβή οριοθέτηση της συνοριακής γραμμής, λυνόντουσαν πάντα σε τεχνικό επίπεδο.

»Δεν είναι αυτή μία συνοριακή διαφορά η οποία υπάρχει με την Τουρκία και δεν λέει και η Τουρκία ότι είναι μία συνοριακή διαφορά.

»Θα σας πω από που πιστεύω ότι προέκυψε το ζήτημα.

»Νομίζω ότι υπάρχει ενδεχομένως μία νευρικότητα από πλευράς Τουρκίας, σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδος να ενισχύσει το φράχτη στις Καστανιές και να χτίσει και ένα νέο φράχτη στο τμήμα των Φερών, εκεί δηλαδή που δεν είναι το όριο με την Τουρκία, ο ίδιος ο ποταμός.

»Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να το κάνουμε. Θα το κάνουμε, όπως το κάναμε ήδη στο Βόρειο τμήμα.

»Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ρηματική διακοίνωση ότι θα το κάνουμε».

«Το κάνουμε, για να σας το εξηγήσω και τεχνικά, λίγο εντός του ελληνικού εδάφους, όπως έγινε ακριβώς και με το φράχτη στις Καστανιές, για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το που μπαίνει ο φράχτης, χωρίς να σημαίνει ότι απεμπολούμε, προσοχή, το έδαφος που μεσολαβεί μεταξύ του φράχτη και της συνοριακής γραμμής.

»Απλά, για να μπορούμε να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα. Ο φράχτης αυτός θα γίνει.

»Η χώρα έχει κερδίσει ως κεκτημένο τη δυνατότητα να φυλάει τα σύνορά της και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας για τους λόγους που η κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

«Ναι, το διάβημα διαμαρτυρίας έγινε γιατί κάποια στιγμή βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή, όπως συμβαίνει συχνά στο παρελθόν, και το διάβημα διαμαρτυρίας έγινε για να μειωθεί η περίπτωση μιας αυξανόμενης έντασης σε μια περιοχή όπου είχαμε φαινόμενα έντασης, μην κοροϊδευόμαστε, τους τελευταίους μήνες.

»Είναι ενδιαφέρουσα η στροφή κάποιων οι οποίοι θα ήταν οι πρώτοι οι οποίοι μας έλεγαν ότι πρέπει να κρατάμε τα σύνορά μας ανοιχτά και σήμερα εμφανίζονται ως οι πιο υπέρ-πατριώτες που υιοθετούν τι;

»Ένα ψευδές δημοσίευμα μια εγγλέζικης εφημερίδας. Γιατί από εκεί ξεκίνησε όλη η υπόθεση.

»Νομίζω ότι αξίζουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα της «SUN» υιοθέτησαν πολλοί σαμαρικοί, στους οποίους απέφυγε να αναφερθεί ευθέως ο πρωθυπουργός, αλλά το μήνυμα πρέπει να το έλαβαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...