Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία θέτουν θέμα Τουρκίας στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία θέτουν θέμα Τουρκίας στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέμα Τουρκίας θα θέσει τη Δευτέρα στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο ΥΠΕΞ θα λάβει μέρος στο συμβούλιο από το Παρίσι όπου μεταβαίνει για συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του Ζαν Ιβ Λεντριαν σε μια επίσκεψη συμβολικού χαρακτήρα.

Αθήνα και Παρίσι θα καταγγείλουν από κοινού στην ΕΕ την τουρκική παραβατικότητα σε μια τηλεδιάσκεψη που θα συμμετέχει και ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Οι συζητήσεις στην κατ ιδίαν συνάντηση Δένδια – Λεντριάν αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος, μέσω τηλεδιάσκεψης από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδος, στο Συμβούλιο υπ. Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Τέλος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...