Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανιστράτηγος ε.α. Πενταράς: Η Ελλάδα θα νικήσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία (βίντεο)

Ανιστράτηγος ε.α. Πενταράς: Η Ελλάδα θα νικήσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Πενταράς, Βίντεο, Κύπρος, Τουρκία,

Έχει μαζευτεί μεγάλο γεωπολιτικό φορτίο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και «γεννήτρια» αυτού του φορτίου είναι η Τουρκία, χωρίς να ξέρουμε με ποιο τρόπο θα εκτονωθεί αυτό, ανέφερε ο Αντιστράτηγος ε.α., Ανδρέας Πενταράς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού «ΣΙΓΜΑ».

Ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα θερμό επεισόδιο και ενδεχομένως εάν κλιμακωθεί και σε μια Ελληνοτουρκική σύρραξη.

Γι΄ αυτό, τόνισε, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την ΕΕ για κάποιου είδους διπλωματική εκτόνωση της κατάστασης.

Η στρατηγική που υλοποιεί η Τουρκία χαράχθηκε από τη δεκαετία του 50΄ και αναπροσαρμόστηκε στην πορεία του χρόνου ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει πως μπορεί να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, ο κ. Πενταράς ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο επιτιθέμενος είναι η Τουρκία συνεπώς εάν η διεθνής κοινότητα θέλει να λύσει το πρόβλημα με διπλωματικά μέσα, οι προσπάθειες θα πρέπει να στραφούν αποκλειστικά προς αυτήν και όχι προς την Κύπρο ή την Ελλάδα.

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η «λύση μέσα από την στρατιωτικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού», ο κ. Πενταράς σημείωσε πως προφανώς εννοούσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η Κύπρος από μόνη της δεν μπορεί να τα βάλει με τις ένοπλες δυνάμεις που έχει η Τουρκία.

Σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση που βρισκόμαστε με το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας θα διαχυθεί στην Κύπρο διότι είναι ο αδύναμος κρίκος για την Τουρκία και θα προσπαθήσει να επιτύχει αποφασιστικό αποτέλεσμα γιατί στην Ελλάδα θα χάσει, είπε.

Εάν γίνει θερμό επεισόδιο και σύγκρουση η Ελλάδα θα είναι ο νικητής και η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιτύχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Κύπρο για να το αλλάξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει, πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...