Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κι όμως, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει δίκιο για τη Δημοκρατική Παράταξη!

Κι όμως, η Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει δίκιο για τη Δημοκρατική Παράταξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια αρκετά σωστή τοποθέτηση έκανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, στον Real FM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς Βενιζέλου να κομματικοποιήσει και να περιορίσει τη Δημοκρατική Παράταξη, ταυτίζοντας την με το 4% που αυτή τη στιγμή έχει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

“Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι πολιτικές και οι συλλογικότητες είναι αυτές που προσδιορίζουν τα πράγματα. Τα ονόματα παίζουν κάποιο ρόλο, τα σύμβολα επίσης. Η ιστορική διαδρομή της δημοκρατικής παράταξης, είναι πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ και πριν από την Ένωση Κέντρου ακόμα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιβιώσει η παράταξη εν τη ευρεία έννοια. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης και πάλι”.

Και έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που είπε. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι ευρύτερη από το κάθε κόμμα που τοποθετείται μέσα στα όριά της.

Ο λαός που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ο δημοκρατικός λαός ή αλλιώς η κοινωνική πλειοψηφία, η οποία εδώ και καιρό εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ, δεν έπαψε να θεωρεί ότι ανήκει στη Δημοκρατική Παράταξη, επέλεξε όμως να δώσει τις ψήφους του αλλού, όπως για παράδειγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τον εκείνον, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε ηγέτιδα κομματική δύναμη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Δημοκρατική Παράταξη, που υπάρχει στον τόπο μας από την εποχή του Κλεισθένη, δεν ανήκει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ή στον Γιώργο Παπανδρέου ή ακόμα και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, όπως δεν ανήκει και σε κανένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό.

Η Δημοκρατική Παράταξη, ως αυτοπροσδιορισμός, ανήκει αποκλειστικά στον λαό που τη συνιστά και τη διατηρεί.

Η ύβρις που ασκείται εις βάρος της Δημοκρατικής Παράταξης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που θέλει να την περιορίσει στο μικρό του ακροατήριο, είναι πρωτοφανής..

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς για την προσωπική του επιβίωση, διότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι θεσμός αιώνιος και διαχρονικός, εγγυητής του πολιτικού μας πολιτισμού και πρέπει να μείνει εκτός μικροπολιτικών παιχνιδιών διότι, όπως σωστά λέει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, “υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιβιώσει η παράταξη εν τη ευρεία έννοια”.

Εάν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να ξαναγίνει η ραχοκοκαλιά της, για εμάς πράγμα αδύνατο, ας το προσπαθήσει.

Εάν ο λαός κρίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ραχοκοκαλιά της, όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, είναι μια επιλογή.

Το όνομα της Δημοκρατικής Παράταξης, όμως, είναι έγκλημα να κομματικοποιηθεί και να ταυτιστεί με τον Βενιζέλο γιατί θα “καεί” μιας για πάντα και αυτό θα είναι εθνική συμφορά τεράστια.

Και λέμε ότι θα είναι εθνική συμφορά εξαιτίας της αλαζονείας ενός που στο βωμό της προσωπικής του επιβίωσης επιχειρεί να θυσιάσει και να κακοποιήσει ανεπανόρθωτα παράδοση 2.500 ετών, την οποία όχι μόνο δεν μπορεί να υπερασπιστεί, αλλά και θα την κάνει τοξική με τις πολιτικές που υπηρετεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης για τα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης έθεσε εκτός Κ.Ο. τον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...