Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρήστος Πέτρου: Η πολιτική κατευνασμού με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα δεν είναι αποτελεσματική

Χρήστος Πέτρου: Η πολιτική κατευνασμού με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα δεν είναι αποτελεσματική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα παράπλευρα οφέλη για Ελλάδα και Κύπρο από τις τουρκικές ενέργειες, αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο Χρήστος Πέτρου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφαλείας Πτήσεων, πρ. Διπλωμάτης του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Παράλληλα με την οργή και θλίψη που προκάλεσαν οι Τουρκικές ενέργειες για την Αγία Σοφία και το Αιγαίο, υπάρχουν και κάποια παράπλευρα οφέλη, για τους Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου, που θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως ακολούθως:

» • Έγινε κατανοητό, από όλους, η τουλάχιστο σχεδόν από όλους, ποια είναι η Τουρκία και ποιοι οι στόχοι της.

» • Αποδείχθηκε ότι, η πολιτική κατευνασμού με κουμπαριές, ζεϊμπέκικα και εναγκαλισμούς με τους Τούρκους δεν είναι αποτελεσματική.

» • Αποδείχθηκε ότι, η Ελλάδα έχει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τις οποίες δεν διστάζει να τις χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.

» • Αποδείχθηκε ότι, όσο μικροί και να είμαστε, είναι απαραίτητο να έχουμε, στον πιο δυνατό βαθμό, ισχυρή αμυντική θωράκιση.

» • Αποδείχτηκε ότι, σε δύσκολες στιγμές, Ελλάδα και Κύπρος αναπτύσσουν την συνεργασία τους στον ανώτατο δυνατό βαθμό, τουλάχιστον στο διπλωματικό/πολιτικό επίπεδο, κάτι που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει και σε συνεργασία στο στρατιωτικό επίπεδο.

» • Μπροστά στις δύσκολες στιγμές, υπήρξε ένας σχετικός βαθμός ομοψυχίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

» • Σε επίπεδο λαού, αναπτύχθηκε ένα αίσθημα επιβίωσης, το οποίο με την σειρά του οδήγησε σε αίσθημα πατριωτισμού, κάτι που έχει εκλείψει από καιρό.

» • Στην Κύπρο, άρχισαν να προβληματίζονται και οι πλέον αφελείς, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς που πίστευαν ότι, θα μπορεί να εξευρεθεί μια λύση κοινού Κράτους με τους Τ/Κ και έποικους, το οποίο κατ, επέκταση θα ελέγχεται από την Τουρκία.

» • Η στάση των Τ/Κ να μην καταδικάσουν τις Τουρκικές ενέργειες, είτε επειδή έτσι νιώθουν είτε από φόβο, αποδεικνύει ότι και μετά την πιθανή λύση θα υποστηρίζουν πάντοτε την Τουρκία και όχι τις θέσεις του Κυπριακού Κράτους.

»ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας και Κύπρου έναντι της Τουρκίας δεν είναι η ίδια μετά από τις πρόσφατες ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας.

»Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αλλάξει και πάλι και να επανέλθουμε σε αφελείς προσεγγίσεις όπως, “να πείσουμε την Τουρκία ποια είναι τα συμφέροντα της”, σε κούφια συνθήματα περί επανένωσης και απελευθέρωσης, “συνομιλίες εδώ και τώρα”, “να μην στρατικοποιηθεί η Κύπρος”, και άλλες, ρηχές αναλύσεις», καταλήγει ο Χρήστος Πέτρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...