Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Φίλης: Η στρατηγική της Τουρκίας «δεν σταματάει σε αυτό το επεισόδιο»

Γιώργος Φίλης: Η στρατηγική της Τουρκίας «δεν σταματάει σε αυτό το επεισόδιο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τον Γιάννη Μούτσο μίλησε ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τον ψυχολογικό πολέμο που κάνει η Τουρκία στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα.

Για το τουίτ της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον υποστήριξε πως έγινε στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου που κάνει η Τουρκία στην Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα και για να δημιουργήσει σύγχυση στην αντίπαλη πλευρά.

«Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν γιατί αντελήφθησαν ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε πολύ σύντομο χρόνο βρέθηκαν στους χώρους διασποράς και η Ελλάδα έδειξε ότι έχει την αξιοπιστία της απειλής χρήσης βίας εάν και εφόσον πάνε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο κ. Φίλης και εξήγησε πως γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκαν ΗΠΑ και Γερμανία να επέμβουν.

Για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα ο καθηγητής εκτίμησε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθεί μια νέα Navtex από πλευράς Τουρκίας και πως το Oruc Reis θα παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι σίγουρο ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι το τουρκικό σκάφος μπορεί να βγει γιατί η στρατηγική της Τουρκίας είναι συγκεκριμένη, δεν σταματάει σε αυτό το επεισόδιο», είπε σχετικά ο κ. Φίλης και τόνισε πως «πρέπει πάντα να είμαστε αποφασιστικοί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συρθούμε άνευ όρων σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει την Ελλάδα και να πετύχει αυτά που θέλει χωρίς να πέσει τουφεκιά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...