Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην ελληνική ΑΟΖ οι Τούρκοι – Ενόχλησαν και στο Αιγαίο

Στην ελληνική ΑΟΖ οι Τούρκοι – Ενόχλησαν και στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τεντωμένα τα νεύρα οι παραβατικοί Τούρκοι διατηρούν την παρουσία τους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η «μάχη» του Πολεμικού Ναυτικού περίπου 60 ναυτικά μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας δίπλα στο «Oruc Reis» ήταν ολονύκτια και συνεχίζεται.

Το επόμενο βήμα κλιμάκωσης που ακολουθεί η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι απαντήσεις που δίνουν δια ασυρμάτου προς τις ελληνικές φρεγάτες.

«Πλέουμε εντός της Τουρκικής ΑΟΖ», φέρονται να λένε οι «εισβολείς» του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας προς τα Ελληνικά πληρώματα που δεν έχουν σταματήσει να καλούν τους παραβάτες της υφαλοκρηπίδας να εξέλθουν από αυτή.

Την ώρα που τα ηχοβολιστικά καλώδια είναι στην ΑΟΖ της Ελλάδας, η πρώτη αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού είναι η πρόκληση επιπλέον θορύβων ώστε οι υποτιθέμενες έρευνες του σεισμογραφικού να είναι άκαρπες στο 100%.

Πάντως οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες διότι πολλές φορές η Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρησε να τεστάρει τα αντανακλαστικά του στόλου και σε σημεία του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal το «Oruc Reis» συνοδεύεται από εννέα πολεμικά πλοία.

Απέναντι του σε απόσταση το παρακολουθούν τρία ελληνικά πολεμικά.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή, από τη Ρόδο μέχρι δυτικά της Κύπρου, υπάρχουν 6 ελληνικά και 22 τουρκικά πλοία.

Την ίδια στιγμή, το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», γράφει το Έθνος.

Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σκάφος δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το «Ορούτς Ρέις» να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση.

Πολύ κοντά βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης.

Το βέβαιο είναι πως μέσα σε 17 περίπου ημέρες το Αιγαίο μετατρέπεται σε μια μεγάλη και αποτρεπτική ελληνική σημαία, με τον Στόλο να δίνει ξανά ηχηρό παρόν, τασσόμενος απέναντι στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που κάνει η Τουρκία εδώ και λίγα 24ωρα.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα Hellas Journal, τα πάντα παρακολουθούνται και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων φιλτράρονται όλες οι πληροφορίες που φτάνουν από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και τα παρατηρητήρια των νησιών.

Ήδη από το Σάββατο από την στιγμή που τουρκικά πολεμικά πλοία άρχισαν να εξέρχονται από τα στενά των Δαρδανελίων, με νότια πορεία, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ενεργοποίησε τους αξιωματικούς και τα πληρώματα κύριων μονάδων επιφανείας ώστε ν’ αποπλεύσουν από το ναύσταθμο.

Το τουρκικό ναυτικό έχει εξασφαλίσει συνοδεία στο πλοίο «Ορούτς Ρέις» που άρχισε τις σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στις θαλάσσιες ζώνες αρμοδιότητάς μας στο πλαίσιο της αποφασιστικότητας και της ισχυρής προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο» προσθέτει το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Χθες, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...