Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ισραήλ την Πέμπτη ο Δένδιας: Βλέπει Νετανιάχου και Ασκενάζι – Την Παρασκευή συναντά Πόμπεο

Στο Ισραήλ την Πέμπτη ο Δένδιας: Βλέπει Νετανιάχου και Ασκενάζι – Την Παρασκευή συναντά Πόμπεο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει πάρει φωτιά. Υπηρεσίες και διπλωμάτες εργάζονται νυχθημερόν για να εξουδετερώσουν την τουρκική επιθετικότητα και να κινητοποιήσουν τους συμμάχους. Ο Νίκος Δένδιας, επικεφαλής της μάχης, ακούραστος, συνομιλεί, διαπραγματεύεται και συντονίζει.

Ο Δένδιας την παρασκευή με Πόμπεο

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Ε. Συμβουλίου Σ. Μισέλ και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, καθώς και του Νίκου Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Κύπρου και του Μπαχρέιν, δρομολογήθηκε και ορίστηκε για την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Η άμεση ανταπόκριση της αμερικανικής πλευράς στο αίτημα της Ελλάδας, μόλις μια ημέρα μετά τη σαφή τοποθέτηση του State Department, είναι ενδεικτική της εδραιωμένης αντίληψης εταίρων και συμμάχων για την τουρκική παραβατικότητα.

Αντίληψη η οποία αντικατοπτρίζεται και στην ξεκάθαρη ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή κυβέρνηση την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με την οποία εκφράζεται πλήρης αλληλεγγύη στην Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της και το δικαίωμά της να οριοθετεί την ΑΟΖ της.

Οι στενές σχέσεις με το Ισραήλ αναπτύσσονται διαρκώς και έχει καλλιεργηθεί μια σημαντική συναντίληψη για τα θέματα της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται δε και η συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 ομού με τις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Δένδιας την Πέμπτη στο Ισραήλ

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, ενώ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ασκενάζι.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-ΗΠΑ).

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας συνέχισε τις επαφές του με σημαντικές χώρες της περιοχής, καθώς είχε την Τετάρτη συνομιλίες με τους ομολόγους του της Κύπρου, των ΗΑΕ, του Ισραήλ, της Αυστρίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο ευρωπαϊκό επίπεδο, έγινε άμεσα αποδεκτό το αίτημα της Ελλάδας να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών με αντικείμενο τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας με τα πληρώματά μας που περιπολούν στα Δωδεκάνησα

Ο Νίκος Δένδιας με τους στρατιώτες μας στο Φαρμακονήσι

Ο Νίκος Δένδιας στην Καλόλιμνο: «Στα μικρά νησιά του Αρχιπελάγους, τα οποία φυλάττουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας»

Ο Νίκος Δένδιας με τη φρουρά στο Αγαθονήσι

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...