Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούτε ένα μήνα καιρό δεν έχει η Τουρκία να συμμορφωθεί – Μετά έρχεται το τέλος της

Ούτε ένα μήνα καιρό δεν έχει η Τουρκία να συμμορφωθεί – Μετά έρχεται το τέλος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βερολίνο. Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ απηύθυναν άμεση έκκληση προς την Τουρκία να τερματίσει τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι βασικό στοιχείο για την πρόοδο του διαλόγου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε την Τουρκία να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για οριοθέτηση μεταξύ τους θαλάσσιων ζωνών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης και της υποβολής σε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα της οικουμένης που δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος, για αυτό και την αποκαλεί «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νοτίου Κύπρου».

Πολύ σημαντική, πρέπει να υπογραμμιστεί, η συμφωνία των επικεφαλής των ευρωπαϊκών διπλωματιών, διασύνδεσης των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Ακόμα, αποφασίστηκε η επίσπευση της εξέτασης των προτάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της 18ης Ιουλίου 2020, για επιπλέον καταχωρήσεις στο υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση τους.

Η λίστα των κυρώσεων

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TRIBUNE, παρουσιάστηκε από τον Χοσέπ Μπορέλ προφορικά η ακόλουθη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας και η απόφαση για την επιβολή τους θα ληφθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), εάν μέχρι τότε η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί:

1. Περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση συνέχισης παράνομων γεωτρήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο.

2. Καταχώρηση πλοίων που εμπλέκονται σε παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες.

3. Τομεακές κυρώσεις (πωλήσεις, προμήθειες, εξαγωγή υλικού σχετικά με έρευνες στον ενεργειακό τομέα, μεταφορά τεχνολογίας και προϊόντων).

4. Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (τραπεζικός και βιομηχανικός τομέας) – απαγόρευση δανεισμού σε Τουρκιά από κρατικές τράπεζες.

5. Δυνατότητα για μείωση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

6. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Τουρκίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, δυνατότητα εξέτασης απαγόρευσης ταξιδιών (travel ban).

7. Να ενισχυθούν περαιτέρω οι καταχωρήσεις για ενέργειες Τουρκίας σε θαλάσσιες ζώνες Κυπριακής Δημοκρατίας και Ελλάδας σε υφιστάμενο καθεστώς κυρώσεων κατά Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών μετά το πέρας της Συνόδου: Δένδιας: Πήραμε αυτό που θέλαμε – Κερδίσαμε την ομόθυμη συμπαράσταση των εταίρων μας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...