Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Επικίνδυνη η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» του Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Επικίνδυνη η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» του Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ Μητσοτάκη είναι πλέον επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV, υπογραμμίζοντας:

«Με την πανδημία σε έξαρση, τον κόσμο να επιστρέφει από τις διακοπές και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, σε μια στιγμή δηλαδή που χρειαζόμαστε τα μαζικά τεστ περισσότερο από ποτέ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δηλώνει ότι δεν δέχεται πλέον τεστ κορονοϊού γιατί ξέμεινε από αντιδραστήρια.

»Μιλώντας μάλιστα για «αλόγιστη χρήση τεστ», όλο το προηγούμενο διάστημα».

Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι «το μείζον δεν είναι οι ημερομηνίες αλλά να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για όλους», ενώ υπενθύμισε ότι «εξαρχής είχαμε επισημάνει την ανάγκη για αύξηση της χρηματοδότησης, βελτίωση των υποδομών, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και σπάσιμο των τάξεων, πρόνοια για παροχή μέσων προστασίας»,υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «παρόμοια μέτρα έλαβαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

«Οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν» συνέχισε, «έστω όμως και στο παραπέντε,η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων».

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και στην περίπτωση των «ευάλωτων κατηγοριών του πληθυσμού» και «των δομών που χρήζουν ειδικής προστασίας, όπως τα γηροκομεία και οι οίκοι ευγηρίας», τονίζοντας «εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει την ανάγκη ενός τέτοιου σχεδίου.

»Έπρεπε να φτάσουμε σε απώλειες ανθρώπινών ζωών για να ενδιαφερθεί η κυβέρνηση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης «να υποβαθμίσει την πυρκαγιά που κατέκαψε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών».

«Δυστυχώς έπρεπε να ενημερωθούμε από τα διεθνή ΜΜΕ για την τεράστια καταστροφή» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, «αφού στη χώρα μας πολλά κεντρικά ΜΜΕ επίσης υποβάθμισαν το γεγονός».

Και πρόσθεσε: «Αντί να μιλάνε για «χόρτα που κάηκαν», και «λίγο μαύρο» που θα δουν οι τουρίστες, περιμένουμε από την κυβέρνηση να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Ελληνικό λαό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...