Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ: Δεσμευόμαστε για διασφάλιση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας

Πάιατ: Δεσμευόμαστε για διασφάλιση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμη ένα μήνυμα στήριξης φτάνει από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σε μια περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος θυμίζει καζάνι που βράζει και η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού, International Development Finance Corporation, στην οποία ήταν παρόντες οι υπουργοί Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, και στην οποία δόθηκε έμφαση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του ρόλου της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάιατ, στο Twitter, στο βίντεο που ανέβασε από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου φαίνεται να προχωρά με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει τα εξής:

«Μέσα από την αντιπροσωπεία μας αντανακλάται η δέσμευση της Αμερικής, ως στενού συμμάχου, να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, στο θέμα της ανάπτυξης της οικονομίας, όπως και στο ζήτημα διασφάλισης του ρόλου της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας σε μια δύκολη περιοχή».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Ο εν λόγω κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα, ως σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...