Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακοί ευρωβουλευτές: Είναι καιρός να διακόψουμε οριστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Αυστριακοί ευρωβουλευτές: Είναι καιρός να διακόψουμε οριστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής, που συγκαλείται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Αντρέας Σίντερ, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο από το 1970 ηγούνταν επί 41 χρόνια όλων των αυστριακών κυβερνήσεων, αναφέρθηκε στην Τουρκία ζητώντας τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Είναι επιτέλους καιρός να διακόψουμε οριστικά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, και με αυτό θα τερματιστούν επιτέλους και οι συνεχείς καβγάδες ως προς τις προβλεπόμενες προενταξιακές βοήθειες» είπε.

Η σαφής αυτή τοποθέτηση των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών απέναντι στην Τουρκία έρχεται να προστεθεί στην διακηρυγμένη πάγια απαίτηση από την πλευρά του κυβερνώντος Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, για οριστική διακοπή από την ΕΕ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το «καθεστώς Ερντογάν», όπως την εξέφρασε εκ νέου σε χθεσινές δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λούκας Μαντλ.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης την άμεση προετοιμασία από τη Σύνοδο Κορυφής, κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, «εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς της προς κράτη-μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των απειλών πολέμου» καθώς και την αναστολή της προενταξιακής βοήθειας προς την Άγκυρα.

«Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας πρέπει να προετοιμαστούν αμέσως, είναι η λογική συνέπεια και πρέπει να είναι σε θέση να τεθούν σε ισχύ χωρίς καθυστέρηση, εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι για άλλη μια φορά απλός ελιγμός από την τουρκική ηγεσία, και εάν ο Ερντογάν συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σε βάρος των κρατών-μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου» είχε αναφέρει

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής επισήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως «το καθεστώς Ερντογάν προφανώς κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει την Τουρκία ένα είδος περιφερειακού επιταχυντή πυρκαγιάς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε απώλειες ούτε και τις σχέσεις με την ΕΕ, και μετά τις παράνομες έρευνες στα χωρικά ύδατα των κρατών της ΕΕ Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τις αμφιλεγόμενες πολεμικές αποστολές στη Λιβύη και τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος πυροδοτεί τώρα την αναζωπύρωση του πολέμου μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στον Καύκασο».

«Με ένα τέτοιο καθεστώς δεν επιτρέπεται να υπάρξουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις, γι’ αυτή την τουρκική ηγεσία δεν πρέπει να υπάρχουν από την ΕΕ χρήματα φορολογούμενων υπό μορφή προενταξιακής βοήθειας και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ πρέπει τώρα να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία» είχε τονίσει ο Λούκας Μαντλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως εξηγούσε στη συνέχεια ο ίδιος, «ήμασταν σκεπτικοί για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία από την αρχή, αλλά η σημερινή τουρκική ηγεσία εγκατέλειψε εδώ και πολύ καιρό το δρόμο συνεργασίας με την ΕΕ και βασίζεται στην αντιπαράθεση, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι αυτές οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει επιτέλους να διακοπούν για πάντα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...