Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός να θέσει βέτο στην Ε.Ε.- Υπάρχει κατακόκκινη γραμμή

Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός να θέσει βέτο στην Ε.Ε.- Υπάρχει κατακόκκινη γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ΕΡΤ μίλησε η Φώφη Γεννηματά και φυσικά επικεντρώθηκε στις εξελίξεις με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, την ανησυχία της για το γεγονός ότι η συνεχής και κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, με την έξοδο του Ορούτς Ρέις ξανά και την πρόσφατη Navtex που εξέδωσε, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, που πραγματοποιείται Πέμπτη και Παρασκευή εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να ασκήσει βέτο στην ΕΕ, άλλη διέξοδος δεν υπάρχει.

«Αφού επέλεξε να μη συγκαλεί Συμβούλιο Αρχηγών και να χειρίζεται το θέμα μόνος του, πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, πλέον, δεν αστειεύεται» τόνισε.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως «υπάρχει μία κατακόκκινη γραμμή, το Ορούτς Ρέις δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια.

»Αυτήν την εντολή πρέπει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν».

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή την υποψηφιότητα της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τη θέση του γγ του ΟΟΣΑ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής το υποβάθμισε λέγοντας ότι επρόκειτο για αστείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Τουρκία: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δηλώνει πως ο εχθρός «ηττήθηκε» σε γραπτό μήνυμα για το Νορούζ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...