Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «Ορούτς Ρέις» βρισκόταν 24 ν.μ. από τη Λίνδο της Ρόδου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα

Το «Ορούτς Ρέις» βρισκόταν 24 ν.μ. από τη Λίνδο της Ρόδου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 24 ναυτικά μίλια από τη Λίνδο της Ρόδου, βρισκόταν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, στη 01.58 της Παρασκευής, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis».

To ερευνητικό σκάφος έπλεε με 3,5 κόμβων και είχε κατεύθυνση βόρεια, «σαρώνοντας» τα δυτικά όρια, της παράνομα δεσμευμένης με νέα NAVTEX περιοχής.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/10), το «Oruc Reis» «έσπασε» και πάλι το όριο των 12 ναυτικών μιλίων, αγγίζοντας τα 10 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό Σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Το τουρκικό ερευνητικό πέρασε μία «ανάσα» από τα ελληνικά νησάκια και τον ελληνικό Στόλο και συνέχισε με πορεία δυτική.

Ωστόσο, από τη γέφυρα του «Oruc Reis», είδαν και πάλι τα ελληνικά πολεμικά πλοία, τα οποία έχουν λάβει θέσεις μάχης και έχουν δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος γύρω από το Καστελλόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη, σημαδεύοντας κυριολεκτικά το τουρκικό ερευνητικό και τα συνοδευτικά πλοία.

Το ίδιο φυσικά και τα «βατράχια» των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, που έχουν καταλάβει θέσεις – «κλειδιά» σε νησιά και βραχονησίδες και είναι πάντα έτοιμοι να χτυπήσουν όπου χρειαστεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Άγκυρα εκτός από τη NAVTEX με την οποία δεσμεύει την ανωτέρω περιοχή για έρευνες του σκάφους «Oruc Reis», παράλληλα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...