Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακάρ: Κακομαθημένη η Ελλάδα – Υπάρχει δίκαιο της θάλασσας

Ακάρ: Κακομαθημένη η Ελλάδα – Υπάρχει δίκαιο της θάλασσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου κατέφυγε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας επίσης «μορφή τρομοκρατίας» το χιούμορ του Charlie Hebdo .

Μιλώντας σε σπουδαστές στη Στρατιωτική Ακαδημία στην Άγκυρα για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα «βέλη» του εναντίον της χώρας μας, της Κύπρου αλλά και της Γαλλίας .

«Υπάρχει δίκαιο της θάλασσας, υπάρχει διεθνές δίκαιο. Εάν προσπαθήσετε να περιορίσετε μια χώρα με 1.870 χιλιόμετρα ακτής με τα δικά σας σύνορα και να πείτε ότι ‘όλα είναι δικά μου’, τότε θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ.

«Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, να συναντηθούμε. Μέσω διαλόγου, μέσω διαπραγματεύσεων, θα προκύψουν λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους δράσης και θα γίνουν αποδεκτές.

Εκτός από αυτό, με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές και λέγοντας πως ‘ό,τι λέω εγώ θα γίνεται πάντα’… όχι αυτό δεν μπορείτε να επιβάλλετε να γίνει αποδεκτό», δήλωσε αφήνοντας για ακόμα μία φορά αιχμές για τη στάση που τηρούν η Ελλάδα και η Κύπρος.

Μάλιστα κάλεσε τους σπουδαστές να εντρυφήσουν ακόμη περισσότερο στο θέμα των NAVTEX, μία νέα πολιτική κυριαρχίας που ασκείται πλέον στην ανατολική Μεσόγειο

Φυσικά δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη θάλασσα, όπως επίσης και αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Όσον αφορά το Κυπριακό υποστήριξε ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη δύο « κυρίαρχων κοινωνιών και κοινοτήτων» εκεί. «Υπάρχουν δύο κοινωνίες εκεί, υπάρχει κυριαρχία δύο κοινοτήτων εκεί».

Φυσικά από το μικροσκόπιο του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας πέρασε και η Γαλλία.

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μέγεθος τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι είναι αδιέξοδοι.

Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα. Αναμένουμε ιδιαίτερα από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και χωρίς προκαταλήψεις».

Μορφή τρομοκρατίας τα σκίτσα του Charlie Hebdo

Ακόμα αναφέρθηκε στα σκίτσα και στο χιούμορ του Charlie Hebdo, τα οποία έχουν προκαλέσει οργή στην Τουρκία, λέγοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία σκέψης, την ελευθερία του Τύπου», χαρακτηρίζοντας τα σκίτσα ως «ανήθικα», τα οποία δείχνουν «αδυναμία και κόμπλεξ κατωτερότητας».

«Πρόκειται σαφώς για επίθεση στα ιερά των ανθρώπων, το οποίο καταδικάζουμε έντονα. Αυτό είναι χιούμορ του τρόμου. Είναι μια μορφή τρόμου που μετατρέπεται σε χιούμορ.

Πρόκειται για τρομοκρατική δραστηριότητα που ενοχλεί, προκαλεί, ταπεινώνει τους ανθρώπους», κατέληξε ο Χουλουσί Ακάρ, εκτιμώντας ότι οι «λογικοί» Γάλλοι πολίτες δεν θα δεχθούν τέτοιες ενέργειες και θ’ αντιδράσουν, καθώς είναι εναντίον οποιασδήποτε τρομοκρατικής ενέργειας απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται και ανεξαρτήτως ονόματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...