Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Nίκη Μπάιντεν θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα, γνωρίζοντας τα όριά της

ΣΥΡΙΖΑ: Nίκη Μπάιντεν θα αποτελέσει σημαντική εξέλιξη για τα κινήματα, γνωρίζοντας τα όριά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα έχουν μεγάλες μάχες να δώσουν» αναφέρει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι σημερινές, κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ενδιαφέρουν πρωτίστως τον αμερικάνικο λαό, αλλά επηρεάζουν όλους μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τομέας, σημειώνοντας ότι «σήμερα στις ΗΠΑ δίνεται ένα πολιτικό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, για τη ρατσιστική βία, το δημόσιο σύστημα υγείας, την φορολόγηση των πλουσίων, τα δικαιώματα φύλου, το κράτος δικαίου, την κλιματική αλλαγή».

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, «κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, το ερώτημα σήμερα είναι ποιος θα εργαστεί καλύτερα για την ειρήνη και τη σταθερότητα, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή» υπογραμμίζεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει στηρίξει σταθερά τις αριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος και τους αγώνες που έχουν δώσει εδώ και δεκαετίες, μαζί με τα πολύμορφα κοινωνικά κινήματα των ΗΠΑ. Θεωρούμε ότι νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, θα αποτελέσει σημαντική, θετική εξέλιξη για την ενίσχυση αυτών των αγώνων, γνωρίζοντας τα όρια αυτής της επιλογής» αναφέρει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και καταλλήγει πως:

«Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα στις εκλογές, τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, τα οποία επηρέασαν και το Δημοκρατικό Κόμμα, έχουν μεγάλες μάχες να δώσουν στο πεδίο της καταπολέμησης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Για να μπει τέλος στην αλαζονεία του 41%, ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Ιράν: Στις 28 Ιουνίου οι προεδρικές εκλογές

Ν. Παππάς: Σκόπιμα λάθη στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων για να μην δει ο κόσμος τι θα πληρώσει πριν τις ευρωεκλογές

ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου – Οργή Μπάιντεν: «Εξωφρενική η απόφαση»

Δημοσκόπηση ACTION 24: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ αλλά με χαμηλά ποσοστά – Η αποχή ανά κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...