Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινή καταδίκη της Τουρκίας από Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κοινή καταδίκη της Τουρκίας από Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταδίκη της τουρκικής παραβατικότητας σε όλα τα μέτωπα και ταυτόχρονα κάλεσμα προς την Άγκυρα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο περιλαμβάνει το κοινό μήνυμα που εκπέμπουν Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Καύκασο ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

»Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να τερματίσει άμεσα όλες τις παράνομες και προκλητικές ενεργείς της» σημείωσαν σε κοινή τους δήλωση οι ηγέτες Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως το θεμέλιο της ειρήνης, της ασφαλείας, των σχέσεων καλής γειτονιάς και της ειρηνικής επίλυσης διενέξεων για όλα τα κράτη της περιοχής.

Μάλιστα, οι δυο κυβερνήσεις επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών της περιοχής και συμφωνούν στην προστιθέμενη αξία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους και εντός του πλαισίου των περιφερειακών και πολυμερών μηχανισμών.

Τέλος, οι δυο χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξαγωγή της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην περιοχή.

«Επαναβεβαιώνουν, δε, την κοινή δέσμευσή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού σε όλες τις εκδοχές τους και καλούν την διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα» ανέφερε η κοινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διαδόχου του Θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...