Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρ. Σπίρτζης: Η προβοκατόρικη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέτυχε

Χρ. Σπίρτζης: Η προβοκατόρικη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέτυχε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υγειονομική και οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στις εντάσεις που δημιουργήθηκαν χθες, κατά την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σπίρτζης, παρότι με συνεχείς προκλήσεις, την αναστολή άρθρου του Συντάγματος, την απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα, την είσοδο δυνάμεων καταστολής από την κεντρική πύλη στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου και τις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, η προβοκατόρικη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέτυχε.

«Η ξεκάθαρη, υπεύθυνη στάση μας για την υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα οι ευλαβικά προσηλωμένες στη Δημοκρατία, θέσεις μας ακύρωσαν στην πράξη το επικοινωνιακό σχέδιο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

»Δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι ένας ανεύθυνος χώρος, που θέτει την υγεία των πολιτών και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε κίνδυνο.», τονίζει.

«Η εκδήλωση μνήμης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στο χώρο βασανισμού πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ και οι συμβολικές παρουσίες των βουλευτών και των στελεχών μας, με απόλυτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων ακύρωσαν στην πράξη την προκλητική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από τρία άτομα», δηλώνει.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφέρει ότι το επιχείρημα της δήθεν προάσπισης της δημόσιας υγείας, με αστυνομικά μέτρα και αντιδημοκρατικές αποφάσεις, έπεσε στο κενό.

Όπως τονίζει, ο μόνος που δεν τηρούσε τα υγειονομικά μέτρα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις εντολές που είχε δώσει στην ελληνική αστυνομία. Κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε.

Χαρακτηριστική ήταν η απόσυρση διμοιρίας των ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ συνολικά έχουν αποσυρθεί τουλάχιστον 7 διμοιρίες και πάνω από 700 αστυνομικοί έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι νοσούν από covid-19.

«Την αποτυχία των επικοινωνιακών στόχων και των αντιδράσεων της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, διαδέχθηκαν οι εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελληνική αστυνομία, για χρήση βίας.

»Πρωτόγνωρες σκηνές εξελίσσονται σε όλη την χώρα.

»Εκατοντάδες προσαγωγές, άσκηση βιαιοτήτων, χρήση χημικών, προπηλακισμοί βουλευτών και δημοσιογράφων», υπογραμμίζει.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βιαιότητα που άσκησαν αστυνομικοί στην είσοδο πολυκατοικίας στα Σεπόλια όχι μόνο σε νέο συμπολίτη μας αλλά στους γονείς και την αδελφή του, με αποτέλεσμα την διακομιδή του πατέρα του στον Ευαγγελισμό όπου μετά τον ξυλοδαρμό του από «αστυνομικούς», νοσηλεύεται με έμφραγμα φρουρούμενος!!!

»Τα πλάνα από τις σκηνές που υπάρχουν θυμίζουν αφιονισμένη αγέλη και όχι Έλληνες αστυνομικούς.

»Οι σκηνές βίας που παρακολουθούμε στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θυμίζουν τίποτα από ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα», υποστηρίζει.

«Όλες οι παραπάνω αντιδημοκρατικές πράξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη συμβαίνουν στο όνομα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

»Ενημερώνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 63 θάνατοι συμπολιτών μας, 443 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι και εντοπίστηκαν 2.422 νέα κρούσματα.

»Το σύστημα υγείας καταρρέει, με απόλυτα δική σας ευθύνη», τονίζει ο κ. Σπίρτζης.

Επίσης, όπως υποστηρίζει, οι πολιτικές ευθύνες για την υγειονομική και οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή αστυνομική βία και αντιδημοκρατικές πολιτικές.

«Την μέρα τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης Δημοκρατίας της χώρας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε με πράξεις την προσήλωση της στον παλιό πραγματικό εαυτό της ακροδεξιάς της παράδοσης.

»Περιμένουμε δημόσιες εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Χρυσοχοΐδη για τα πρωτοφανή γεγονότα, την αστυνομοκρατία και τον ακροδεξιό κατήφορο τους, σε όλη τη χώρα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο. κ. Σπίρτζης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...