Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ: Αναρωτιέμαι εάν η χαρά της ανθρωπότητας για τα εμβόλια αγγίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ: Αναρωτιέμαι εάν η χαρά της ανθρωπότητας για τα εμβόλια αγγίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σε όλη την ανθρωπότητα, συμβαίνει το ίδιο και στο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε σε συνέντευξή ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Ο Κ. Γαϊτάνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», απάντησε σε ερωτήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα πρόσφατα γεγονότα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την εμβολιακή κάλυψη των πολιτών από τον Covid 19 καθώς και στο θέμα της τηλε-εκπαίδευσης.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης ερωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν υπεύθυνη, αφού στόχος ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τόνισε ότι βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δοκιμάζει τα συστήματα Υγείας σε όλο τον κόσμο.

Επισήμανε όμως, ότι ορισμένα κόμματα σκέφτηκαν πως αυτή η δύσκολη συγκυρία θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν μέτωπο κατά της κυβέρνησης, αλλά αυτό που κατάφεραν τελικά είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας.

Η συμπεριφορά τους αυτή αποδοκιμάστηκε και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη.

Από την άλλη, σχολίασε ότι η Αστυνομία και το πρωί της 17ης Νοεμβρίου έδρασε υπεύθυνα και το μεσημέρι έκανε το σωστό και εφάρμοσε το νόμο.

Υπενθύμισε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενώ συμπλήρωσε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ανάλογες απαγορεύσεις σε πορείες.

«Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκει έδαφος στο συγχρωτισμό και ο συγχρωτισμός δεν διαχωρίζει εάν η αιτία του είναι μια κοινωνική συναναστροφή ή μια πολιτική εκδήλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, απάντησε σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση να παρουσιάσει το εμβολιαστικό προγραμματισμό, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται στην κορύφωση της.

Επεσήμανε ότι η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σ’ όλη την ανθρωπότητα και διερωτήθηκε εάν τα ίδια αισθήματα προκαλεί και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το σχεδιασμό της, καθώς σύντομα θα εγκριθεί το εμβόλιο.

Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τα κόμματα να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους να συμμετέχει στην εθνική επιτροπή εμβολιασμού, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να είναι εθνική.

Είναι και ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες, τόνισε.

Ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες άμεσα για όλα τα ζητήματα που άπτονται του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και οι εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό.

Τέλος για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα προβλήματα στην τηλε-εκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ο κ. Γαϊτάνης, υποστήριξε πως η πολιτεία, όπου υπάρχουν προβλήματα εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής καλύπτει άμεσα τις ελλείψεις.

Για την περίπτωση της Ηλείας ανέφερε πως παρά τις εκκλήσεις της πολιτείας, οι ελλείψεις δεν είχαν υποβληθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και πως αύριο το πρωί το Υπουργείο Παιδείας θα έστελνε τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί πλέον εξαιρετικά, ενώ πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια αφού για πρώτη φόρα στην πατρίδα μας 1,6 εκατ. μαθητές, όλων των βαθμίδων, έκαναν μάθημα.

Παρά τα όποια μικροπροβλήματα, που προφανώς θα υπάρχουν, είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που για να συντελεστεί συνέλαβαν πολλοί άνθρωποι μαζί και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να λειτουργούν τα σχολεία με φυσική παρουσία και προχωράει μελετημένα όλα τα βήματα για να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές συνέπειες και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...