ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου (βίντεο)

Διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διακλαδική άσκηση έρευνας-διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος «Αετός» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού από το ΓΕΑ.

Στην άσκηση η οποία διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελλόριζου) συμμετείχαν ένα ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, μέσα του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και προσωπικό κι ένα ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκειά της αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της χώρας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού Ε-Δ (ΚΣΕΔ) Ελλάδας – Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών Ε-Δ και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμμαχία Κύπρου-Μπαχρέιν για τη Συνύπαρξη και τη Διαθρησκειακή Πολυμορφία

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Νίκος Δένδιας: «Η χώρα διαχρονικά από την ύπαρξη του Ελληνισμού, όχι μόνο το σύγχρονο ελληνικό κράτος, βασίζεται στον Στρατό των πολιτών, δηλαδή στον ένοπλο πολίτη»

Η απάντηση της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας για τον ελληνικό όρκο του Έλληνα στρατιωτικού

Naval Group: Κρίσιμη χρονιά για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας το 2026 – Πότε αναμένονται οι επόμενες παραδόσεις φρεγατών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...