Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Λαγός δεν ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο Γιάννης Λαγός δεν ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος, είχε πει ο μέγας Βρετανός συγγραφέας, ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός και λεξικογράφος, Σάμιουελ Τζόνσον και φαίνεται ότι ορισμένοι… πατριώτες κάνουν ό,τι μπορούν για να τον δικαιώσουν.

Έτσι, ίσως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο καταδικασθείς για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, πρώην χρυσαυγίτης και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, αρνήθηκε να υπερψηφίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο καταδικάζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα.

Μαζί με άλλους δύο ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, τον Τσέχο Ιβάν Νταβίντ και τον Ολλανδό Μαρσέλ ντε Γκράαφ, ο Λαγός καταψήφισε το ιστορικό κείμενο, το οποίο έλαβε 631 ψήφους υπέρ.

Μάλιστα, για να υπερασπιστεί την απόφασή του, ο πρώην χρυσαυγίτης υποστήριξε ότι η απόφασή του τεκμηριώνεται βάσει της υποκριτικής χρηματοδότησης της Γερμανίας προς την Τουρκία, αναφέροντας πως η Τουρκία δεν μπορεί να σταματήσει με τη συλλογή κάποιων υπογραφών, ενώ ζητά απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί, ένα αίτημα δηλαδή που… περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Λαγός βρίσκεται ακόμη στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζεται οτι καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...