ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Ελλάδα και Εμιράτα έχουν κοινό όραμα ειρήνης και σταθερότητας

Δένδιας: Ελλάδα και Εμιράτα έχουν κοινό όραμα ειρήνης και σταθερότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα θερμά του συγχαρητήρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την 49η εθνική επέτειο της ενοποίησής τους, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ένα κοινό όραμα ειρήνης και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή που εδραιώνεται με την ιστορική Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπέγραψαν πρόσφατα.

Σε οπτικοακουστικό συγχαρητήριο μήνυμά του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι δεσμοί φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά, σημειώνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα με την υιοθέτηση της κοινής διακήρυξης, καθώς και την υπογραφή της συνολικής συμφωνίας κοινής εξωτερικής και αμυντικής συνεργασίας.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως οι δύο χώρες υπηρετούν αξίες και τη βούληση να συνεργαστούν για την ευημερία των λαών τους, αλλά επίσης μοιράζονται την κοινή ευθύνη για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας.

Περαιώνοντας το μήνυμά του, ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει πως οι Έλληνες φίλοι και σύμμαχοί σας θα είναι πάντα δίπλα σας και ότι προσβλέπει οι δύο χώρες να συνεχίσουν το κοινό τους ταξίδι και να αξιοποιήσουν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να το προχωρήσουν ακόμη περισσότερο.

Σημειώνεται πως η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα αναπαρήγαγε τη σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter και σημειώνοντας:

«Η Α.Ε. των ΗΑΕ επιβεβαίωσε το βάθος των διμερών σχέσεων και τη σοφία της ηγεσίας των ΗΑΕ να διαδώσει τις αξίες της ειρήνης και ανοχής και να προωθήσει την παγκόσμια ευημερία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η πατρίδα μας έχει τη φιλοδοξία το 2030 να είναι η ισχυρότερη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη χρήση Αυτόνομων Οχημάτων στον αέρα, στη θάλασσα, στη στεριά»

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Την ανάπτυξη ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου» στα Εμιράτα (ΗΑΕ) επιβεβαίωσε Ισραηλινή Υπουργός

Εταιρεία των Εμιράτων (ΗΑΕ) σχεδιάζει νέους σταθμούς ηλιακής ενέργειας 50 MW στο Κουρδιστάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...