ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας πάει στο Αμμάν για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας

Ο Δένδιας πάει στο Αμμάν για την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, αρχικά στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και έπειτα στο Αμμάν, για να λάβει μέρος στην τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας–Κύπρου–Ιορδανίας.

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), η ημερήσια διάταξή του περιλαμβάνει τις σχέσεις ΕΕ– Τουρκίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Γεωργία, την κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς και ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης, θα συζητηθεί η πορεία των διατλαντικών σχέσεων της ΕΕ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα εξετασθεί το ζήτημα της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στο Χονγκ-Κονγκ.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί από τις Βρυξέλλες στο Αμμάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν η τριμερής συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μητσοτάκης στα 52α γεννέθλια της ΝΔ… σε «ταραγμένα νερά» και με ηχηρές απουσίες

Γενέθλια ΝΔ: Χωρίς Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη

6ος Γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ: Τι θα συζητηθεί, τι θα υπογραφεί

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...