Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο συστήνει η κυβέρνηση – Πόσα άτομα επιτρέπεται

Ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο συστήνει η κυβέρνηση – Πόσα άτομα επιτρέπεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρεβεγιόν σε κλειστό κύκλο συστήνει η κυβέρνηση ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό.

»Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις τις ημέρες των γιορτών και θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

«Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες μας, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας έκανε επίσης αναφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που «χτυπάει» την Ευρώπη αναφέροντας πως «τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς».

Υπογράμμισε επίσης πως χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτώ, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Γερμανία, μια χώρα που διαχειρίστηκε πολύ αποτελεσματικά την πανδημία κατά το πρώτο κύμα, ανακοίνωσε χθες αυστηρότερο lockdown.

Οι εξελίξεις αυτές κρούουν «μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ», πρόσθεσε για να καταλήξει πως πρέπει «να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές».

Να σημειωθεί ότι κατά την ενημέρωση ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως επαναλειτουργούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαρώνει η γρίπη: 8 θάνατοι και 15 στη ΜΕΘ – 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία σε μία εβδομάδα

Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. για τον παράνομο τζόγο των εορτών – Λουκέτο σε δύο παράνομα μίνι καζίνο σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη – Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες

Τζόλης, Τετέι, Ρότα και Χατζηδιάκος έκαναν έκπληξη σε τρία παιδιά από το Make-A-Wish Ελλάδος (βίντεο) – Ο ΟΠΑΠ, Χρυσός Χορηγός της Εθνικής, προσέφερε μία αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά

Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 28/12

Ο Νίκος Δένδιας Χριστούγεννα στη Σάμο με τους στρατιώτες και τις στρατιωτίνες μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...