Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ωρύεται ο Τσαβούσογλου: Μιλά για καταπιεστική πολιτική στην «τουρκική μειονότητα»

Ωρύεται ο Τσαβούσογλου: Μιλά για καταπιεστική πολιτική στην «τουρκική μειονότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε προκλητικούς τόνους ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε «θλιβερές» τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, επαναφέροντας παράλληλα τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης και καταστολής που εφαρμόζει στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, να επικρίνει τη χώρα μας σχετικά με τις μειονότητες».

Υποστηρίζοντας ότι «στη χώρα μας, έχουν γίνει πολλά εποικοδομητικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας σε συνεργασία με τους Έλληνορθόδοξους πολίτες μας τα τελευταία χρόνια» εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας πως «όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ και βλέπει τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας, δεν υπάρχει πρόοδος, αλλά οπισθοδρόμηση».

«Η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς τα δικαιώματα της “τουρκικής μειονότητας” της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης και άλλες πολυμερείς συμφωνίες.

»Εξακολουθεί να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρνούμενη την τουρκική ταυτότητα της μειονότητας» υποστήριξε.

Ακόμα και με αυτή τη ρητορική ο Τούρκος παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρει μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

Κατέληξε χαρακτηρίζοντας «θλιβερές» τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι πριν προβεί σε αυτές «πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη και να σκουπίσει πρώτα την είσοδο του σπιτιού του» ενώ κάλεσε την Ελλάδα «να λύσει τα προβλήματα της “τουρκικής μειονότητας” στη Δυτική Θράκη, ιδίως τις θρησκευτικές ελευθερίες, την άρνηση της τουρκικής ταυτότητας και την εκπαίδευση, ερχόμενη σε διάλογο με τους ομογενείς μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...