Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Δικαιωνόμαστε για τους ΟΤΑ – Βλέπαμε τα σημερινά αδιέξοδα

Σπίρτζης: Δικαιωνόμαστε για τους ΟΤΑ – Βλέπαμε τα σημερινά αδιέξοδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυστυχώς στις κρίσεις δεν φτάνει μόνο το τρίπτυχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη «επικοινωνία-επικοινωνία-επικοινωνία».

Χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και αλήθεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με όσα ανακοινώθηκαν για τους ΟΤΑ.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

Παρακολουθήσαμε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με ενδιαφέρον, τις αποκαλύψεις από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για όσα διαφωνούσαμε με τον απελθόντα υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια στρατηγική πλήρους αποκαθήλωσης με μια δόση υποκρισίας.

Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ψέματα ούτε για την λειτουργία του προγράμματος «Φιλόδημος Ι», ούτε για την διαδικασία απορρόφησης πόρων από την ΕΤΕπ, ούτε για την ανάγκη να διατηρηθεί πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις, ούτε για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των ΟΤΑ και δικαιώνουν τις προτάσεις μας τον Μάρτιο του 2020, που προφανώς απέρριψε μεγαλοπρεπώς η τότε ηγεσία του ΥΠΕΣ.

Οι αποκαλύψεις παρότι άργησαν, ήρθαν στο φως!

Όχι από κάποια άλλη μελλοντική κυβέρνηση, αλλά από την ίδια κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα, λίγες μόνο ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, λοιπόν, ο γ.γ. Εσωτερικών, Μιχ. Σταυριανουδάκης παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι συνέχεια του προγράμματος «Φιλόδημος», και πρέπει να θεωρείται «ενιαίο».

Επίσης, παραδέχθηκε την ανάγκη να τεθεί εκ νέου πλαφόν στις χρηματοδοτήσεις των δήμων ανά πρόκληση, όπως δηλαδή είχε προβλεφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Κι αυτό για να μην υπάρχει η παρατηρούμενη «αναντιστοιχία της δέσμευσης πόρων από λίγους δήμους», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το κυριότερο, όμως, που παραδέχθηκε είναι ότι απελθών υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος δεν είχε υπογράψει τελικά δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι η συγκεκριμένη σύμβαση υπάρχει. Όμως, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που είχε καταθέσει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ο ίδιος την είχε υποβάλει.

Στο σκέλος των οικονομικών των Δήμων, είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο εκτροχιασμού τους λόγω των περιορισμένων αναγκών εν μέσω πανδημίας.

Αποκαλυπτική, λοιπόν, ήταν η σημερινή τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες του ΥΠΕΣ να έρθουν σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να γίνει χρήση του αποθεματικού και για το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την παραδοχή ότι «η πανδημία δεν θα μας αποχαιρετά τόσο εύκολα, όσο θα θέλαμε».

Ωστόσο, δημιουργείται η απορία γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος όσο και ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης, τήρησαν σιγή ιχθύος για τα μη εισπραχθέντα έσοδα των δήμων για το υπόλοιπο διάστημα πέραν του Ιουλίου του 2020.

Γιατί τήρησαν σιγή ασυρμάτου, όπως θα έλεγε ένας σεβάσμιος βουλευτής της ΝΔ, τ. Δήμαρχος, για τα έξοδα των Δήμων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρότι τα ζητούσαμε συνεχώς…

Πού ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν τον Μάρτιο του 2020 καταθέσαμε τις 70+1 προτάσεις για τους ΟΤΑ, προκειμένου να μην υπάρχουν τα σημερινά αδιέξοδα;

Και τέλος στον προϋπολογισμό του 2021 γιατί επιλέχθηκε να μην εγγραφεί καμία πίστωση για τις δαπάνες των ΟΤΑ, ούτε η αυθαίρετη εκτίμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για έλλειμμα των ΟΤΑ 143 εκ. ευρώ, που σχετίζονται με τον κορωνοΐο;

Δυστυχώς στις κρίσεις δεν φτάνει μόνο το τρίπτυχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη «επικοινωνία-επικοινωνία-επικοινωνία».

Χρειάζεται σχέδιο, σκληρή δουλειά και αλήθεια.​

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...