Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις: «Να μην τσακωνόμαστε» – Ήταν «μια λεκτική υπερβολή» να παραδώσουν τα κλειδιά

Άδωνις: «Να μην τσακωνόμαστε» – Ήταν «μια λεκτική υπερβολή» να παραδώσουν τα κλειδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με εκκλήσεις του τύπου «να μην τσακωνόμαστε» και τον ισχυρισμό ότι η δήλωσή του με την οποία καλούσε τους επαγγελματίες της εστίασης «να του παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους» αν αποφασίσουν να τις κλείσουν, προσπαθεί να ανασκευάσει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η δήλωσή του αυτή ήταν «μια λεκτική υπερβολή» με την οποία απάντησε «σε μια συνδικαλιστική υπερβολή», ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσεις τους επαγγελματίες όλων των κλάδων.

Ισχυρίστηκε δε πως όποιος πει πως η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι μπορεί, είναι «άδικος», δεδομένου ότι βρίσκεται μπροστά σε μια παγκόσμια συμφορά, και πως ο «δεν ακολουθεί ο κόσμος» αυτές τις υπερβολές.

Μάλιστα, έπειτα από την επισήμανση του Γιώργου Παπαδάκη ότι οι άνθρωποι αυτοί εκτός από τα έξοδα της επιχείρησης που δεν λειτουργεί, αλλά τρέχουν πρέπει να ζήσουν κιόλας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι όσοι θίγονται έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αλλά το κράτος έχει φτάσει στα «όρια των αντοχών του».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τώρα τα ρίχνει στον Σταϊκούρα

Απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης και σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι όχι μόνο αποποιείται τις ευθύνες, τις οποίες αποδίδει στον υπουργό Οικονομικών, αλλά δεν έχει το θάρρος να ζητήσει ούτε συγγνώμη για το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι ζουν με 534 ευρώ τον μήνα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Γεωργιάδης που εχθές με πρωτοφανή αλαζονεία ζητούσε να παραδώσουν σε αυτόν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης, σήμερα, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τα έριξε στον κ. Σταϊκούρα που άφησε την εστίαση εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης.

Δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φέρει δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ούτε τόλμησε να απαντήσει εάν μπορεί ο ίδιος να ζήσει με 534 ευρώ το μήνα.

Και φυσικά, δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κούρεμα ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση.

Με λίγα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τίποτα. Απλά περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις, να του παραδώσουν τα κλειδιά.

ΜέΡΑ 25: Αντί βοήθεια, χλευαστική συμπεριφορά

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και του ΜέΡΑ25 στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, και τονίζει ότι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες της εστίασης, που ανήκουν στους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας απαιτούν «στήριξη και όχι τη χλεύη των κυβερνώντων».

Το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «ένας άνθρωπος με ενσυναίσθηση θα συνέπασχε με τους πληττόμενους επαγγελματίες της εστίασης.

«Ένας αρμόδιος υπουργός θα τους πρόσφερε λύσεις, λύσεις κι άλλες λύσεις.

»Ο κ. Γεωργιάδης αποφάσισε ότι δεν θα είναι τίποτα από τα δύο, και ότι το μόνο που είναι αποφασισμένος να προσφέρει σε αφθονία, είναι ειρωνεία και χλεύη από τα κοινωνικά δίκτυα προς τους δοκιμαζόμενους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...