Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Αθήνα και Ιερουσαλήμ έβαλαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού

Νετανιάχου: Αθήνα και Ιερουσαλήμ έβαλαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στον τουρισμό από τους αρμόδιους υπουργούς ΕλλάδαςΙσραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις επαφές τους, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμφωνία για το λεγόμενο πράσινο διαβατήριο που θα επιτρέπει σε ταξιδιώτες από το Ισραήλ, μετά την άρση της απαγόρευσης πτήσεων να μεταβαίνουν χωρίς περιορισμούς στην Ελλάδα.

«Κι αυτά είναι καλά νέα για όλους μας», τόνισε.

«Είναι καλό για τις χώρες μας αλλά είναι και καλό για ολόκληρη την περιοχή».

Ο κ. Νετανιάχου έκανε αναφορά σε κοινά χαρακτηριστικά των δύο χωρών, μιλώντας για δύο δημοκρατίες στην άκρη της Μεσογείου κι επισημαίνοντας πως η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ έβαλαν τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού κι έχουν κοινούς στόχους για σταθερότητα, ευημερία και ασφάλεια στην περιοχή.

«Η συνεργασία μας, μας επιτρέπει να δούμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον τομέα της ενέργειας», επισήμανε και αναφέρθηκε στον αγωγό EastMed με ειδική αναφορά σε κάποιες καινοτόμες ιδέες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε η συνεργασία για την αμοιβαία ενίσχυση του Τουρισμού καθώς και το πώς θα αντιμετωπιστεί η πρόκληση της διασφάλισης της υγείας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Ένα νέο φάρμακο

Στο σημείο αυτό ο κ. Νετανιάχου μίλησε για ένα εισπνεόμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ενδιαφέρον να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές και σε ελληνικό νοσοκομείο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και τόνισε ότι το γεγονός της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ εν μέσω πανδημίας δείχνει ακριβώς πως υπάρχει πεδίο για συνέργειες.

Ο Κ. Μητσοτάκης

Από βήματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τον γρήγορο ρυθμό εμβολιασμού των πολιτών που έχει επιτύχει η χώρα του.

Στη βάση αυτή επισήμανε ότι η Ελλάδα θα καλωσορίσει Ισραηλινούς τουρίστες μετά την άρση των περιορισμών χωρίς επιπλέον προαπαιτούμενα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας, την οποία επεξεργάζονται εδώ και πολύ καιρό», σημείωσε.

«Αναμένω ότι αυτό που θα κάνουμε με το Ισραήλ θα είναι, ουσιαστικά, δοκιμαστικό για το τι μπορούμε να κάνουμε με άλλες χώρες.

»Προσδοκώ ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια μόλις αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό.

»Οι πολίτες είναι κουρασμένοι, θέλουν να ταξιδέψουν, δεν ταξίδεψαν πολύ πέρυσι.

»Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», δήλωσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την πλευρά του, ο κ. Νετανιάχου τόνισε:

«Συζητήσαμε για μία συμφωνία περί ενός πράσινου διαβατηρίου.

»Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθεί η καραντίνα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού».

Αναφερόμενος στο ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού, που παρασκευάζει το Ισραήλ, είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές» όταν ρυθμιστούν διαδικαστικά και κανονιστικά θέματα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε δε την εκτίμηση πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορωνοϊού» και κάλεσε τον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στην σχετική συμφωνία για τη διευρυμένη, πιο συστηματική και στενή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με την ισραηλινή ομόλογό του, Orit Farkash-Hacohen και η οποία είναι αρχικά πενταετής προβλέπεται η θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, στις τουριστικές επενδύσεις, στην προώθηση του τουρισμού, στην τουριστική καινοτομία και ψηφιοποίηση, στην τουριστική εκπαίδευση κι επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και σε συντονισμένες δράσεις Ελλάδας και Ισραήλ κατά την εκπροσώπησή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, η Συμφωνία αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της διαπιστωμένης κοινής επιθυμίας εκ μέρους Ελλάδας και Ισραήλ να αναπτύξουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις στον τομέα του τουρισμού, αλλά και ευρύτερα.

Δείτε τις δηλώσεις:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...