Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνε καλά; Ο τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο Ισραήλ;

Πάνε καλά; Ο τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στο Ισραήλ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός τόπου και χρόνου, σε αριστερίστικο μικρόκοσμο, σαν να μην κυβέρνησε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Τομέας τοποθετείται σαν να βρίσκεται στο 3% ή μήπως στο 1,5% ή ακόμα καλύτερα στο καθόλου.

Η βαθιά τους άγνοια στα εθνικά θέματα είναι απαράδεκτη.

Ο συγκεκριμένος Τομέας, του σανδαλιού και του ταγαριού, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «μετατοπίζεται σιωπηρά από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό.

Μήπως ο συγκεκριμένος Τομέας υποκαθιστά την παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στη χώρα μας; Αναφέρει:

«Για δεύτερη φορά, μετά τις 16 Ιουνίου του 2020, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες, 8 Φεβρουαρίου, επίσκεψη στο Ισραήλ.

»Για δεύτερη φορά, όχι μόνο δεν συναντά τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, αλλά δεν αναφέρεται καν, κατά τις επίσημες δηλώσεις του, στο Παλαιστινιακό», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «την ίδια σιωπή επέδειξε και στην περίπτωση της δημοσιοποίησης του σχεδίου της ισραηλινής κυβέρνησης περί προσάρτησης τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, το οποίο καταδικάστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνήσεων, κρατών-μελών της ΕΕ».

Μισό, γιατί οι άνθρωποι του σανδαλιού και του ταγαριού «ξέφυγαν».

Πρώτον: Για την Ελλάδα -και αυτό αφορά και τη διακυβέρνηση Τσίπρα- ΔΕΝ υπάρχει «πρόεδρος Παλαιστίνης» διότι η Ελλάδα ΔΕΝ αναγνωρίζει κράτος Παλαιστίνης.

Πολύ κακώς εάν το αγνοούν στον Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ διότι κυβέρνησαν τη χώρα. Μάλλον οι συγκεκριμένοι δεν κυβέρνησαν, φαίνεται είναι από εκείνους που δεν τους επέτρεπαν ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν την πόρτα του ΥΠΕΞ.

Για την Ελλάδα, ας το εμπεδώσουν, υπάρχει Παλαιστίνιος πρόεδρος ή αλλιώς πρόεδρος Παλαιστινιακής Αρχής.

«Πρόεδρος Παλαιστίνης» όμως δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει κράτος Παλαιστίνης για την Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος Τομέας ας φροντίζει όταν βγάζει ανακοινώσεις να είναι σύμφωνες προς τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και να μην αναπαράγει ρητορική αριστεροκαφενείων.

Δεύτερον: Ο Τομέας εγκαλεί τον Μητσοτάκη όχι γιατί παρέλειψε κάποιο εθνικό μας θέμα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά επειδή… αν είναι δυνατόν, παρέλειψε το «Παλαιστινιακό».

Είναι δικό μας θέμα το «Παλαιστινιακό»;

Εμείς έχουμε το «Κυπριακό» αυτή την εποχή, εάν το πήραν είδηση.

Δηλαδή, δεν έχει άλλη προτεραιότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός, όταν επισκέπτεται το Ισραήλ αντί να κοιτά πώς να συσφίξει τη συμμαχία μας και εν προκειμένω να ζητήσει όπλα και φάρμακο για τον κορωνοϊό, να μιλά για το «Παλαιστινιακό»;

Αντιπαρερχόμαστε ότι ούτε οι ίδιοι οι Άραβες δεν συζητούν πλέον το «Παλαιστινιακό» όταν εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, αλλά μήπως έχουν σχέσεις με Άραβες στον Τομέα του σανδαλιού και του ταγαριού για να έχουν εικόνα, απαιτούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην φροντίζει τα δικά μας συμφέροντα αλλά τα αλλότρια.

Δεν πάνε καλά. Όποτε δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στο Ισραήλ αντί για τα συμφέροντα της πατρίδας μας έκανε και τον «μπαμπά» των Παλαιστινίων; Δεν νομίζουμε.

Είχε σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί. Τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Και ποιων Παλαιστινίων δηλαδή; Των ίδιων που είναι σύμμαχοι του Ερντογάν;

Των ίδιων που έχουν εξοργίσει τους άλλους Άραβες εξαιτίας της υποταγής τους στον Ερντογάν;

Αλλά μάλλον ο συγκεκριμένος Τομέας δεν ασχολείται με εξωτερική πολιτική και γεωπολιτική, ασχολείται με τον ακτιβισμό του σανδαλιού και του ταγαριού.

«Γίνεται όλο και πιο προφανές, ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετατοπίζεται σιωπηρά από τις πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», τονίζει ο Τομέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ σχολιάζει ότι «η ειρήνη στην Μέση Ανατολή, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα από την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής, και με την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ».

Απορία: Όλο αυτό το «κακό» έγινε επειδή ο Μητσοτάκης δεν ασχολήθηκε με τους υποτελείς του Ερντογάν; Σοβαρά;

Δεν μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή επειδή ο Μητσοτάκης την Κυριακή δεν ανέφερε τον καημό των Παλαιστινίων; Είναι σοβαροί;

Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης έπρεπε να λύσει και το μεσανατολικό; ΟΚ! Λογική του σανδαλιού και του ταγαριού. Καμία λογική δηλαδή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει διαχρονικά τη λύση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», συμπληρώνει και καταλήγει:

«Δυστυχώς, η εξωτερική πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται, και σε αυτή την περίπτωση, ως το ακριβώς αντίθετο της πολυδιάστατης, φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Μπορούμε ως TRIBUNE να διαβεβαιώσουμε τον Τομέα του σανδαλιού και του ταγαριού ότι δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και πολύ φιλικά θα τους προτρέπαμε πριν βγάλουν ξανά ανακοινώσεις σαν να μην ήταν ο Αλέξης Τσίπρας ο ηγέτης που χαλύβδωσε τις συμμαχίες μας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, να ρωτάνε και κανένα στην Κουμουνδούρου που ξέρει από διπλωματία.

Επίσης, να μην αναπαράγουν «τσιτάτα» που δεν κατανοούν, όπως τη φράση «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», διότι δεν σημαίνει αυτό που νομίζουν ότι καταλαβαίνουν.

Τέλος και αξίζει να σημειωθεί, αυτός ο τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων λέει ότι είναι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι γραφείο Τύπου της Πρεσβείας των Παλαιστινίων στην Ελλάδα. Σωστά;

Επίσης, ο ίδιος τομέας δεν έχει βγάλει ποτέ μία ανακοίνωση για τους Κούρδους. Γιατί άραγε; Δεν είναι οι Κούρδοι αριστεροί;

Δεν αγωνίζονται για ελεύθερη πατρίδα; Δεν νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος; Το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που τελεί υπό την προστασία της Χαμάς στη Γάζα;

Ή μήπως επειδή η πατρίδα των Κούρδων είναι σκλαβωμένη στους Τούρκους δεν το συζητάμε αυτό το θέμα;

Λοιπόν: Να μην υπονομεύουν τις συμμαχίες της χώρας που σφυρηλάτησε πρωτίστως ο Αλέξης Τσίπρας.

Σαν να μην είχε άλλη δουλειά ο Αλέξης Τσίπρας, όταν επισκέφθηκε το Ισραήλ για να συνάψει το σχήμα 3+1 με Κύπριους, Ισραηλινούς και Αμερικανούς, να μην ασχολούνταν με τα συμφέροντά μας και να έκανε τον… εκπρόσωπο του κακομοίρη Αμπάς που προσκυνά τον Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός, εκπροσωπεί την Ελλάδα! Όχι αλλότρια συμφέροντα.

Και ξαναρωτάμε: Ο συγκεκριμένος Τομέας είναι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή γραφείο Τύπου των Παλαιστίνιων συμμάχων του Ερντογάν;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...