Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανελλήνιο ΣΟΚ από τις αποκαλύψεις – «Τον μεγάλο σεισμό δεν τον έχουμε νοιώσει ακόμη»

Πανελλήνιο ΣΟΚ από τις αποκαλύψεις – «Τον μεγάλο σεισμό δεν τον έχουμε νοιώσει ακόμη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ντόμινο των εξελίξεων στον ελληνικό #MeToo παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας καθώς ταχύτατες και πολλαπλές είναι οι διαδικασίες σε επίπεδο Δικαιοσύνης, ενώ η υπόθεση του κρατούμενου πλέον Λιγνάδη αναδεικνύεται στο μείζον θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η αντιπολίτευση αλλά και πλήθος φορέων τον χώρο του Πολιτισμού ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ενώ η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, «άδειασε» μεν την υπουργό για τις δηλώσεις της στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον Λιγνάδη, ωστόσο επανέλαβε την στήριξη στην υπουργό.

Η αντιπολίτευση, πέραν της υπουργού Πολιτισμού αποδίδει και προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για συγκάλυψη της υπόθεσης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατούμενος στη ΓΑΔΑ θα απολογηθεί την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για την δράση του έναντι των ανήλικων θυμάτων του αλλά και οι απειλές που εκτόξευε σε όποιον σκεφτόταν να τον καταγγείλει στις Αρχές.

Την ίδια ώρα με εισαγγελική εντολή ερευνάται μια ακόμη καταγγελία βιασμού ηθοποιού από συνάδελφό του και συνεργάτη του Λιγνάδη.

Ο δράστης φέρεται να ήταν παρών και στον καταγγελλόμενο βιασμό ανηλίκου για τον οποίο κατηγορείται ο Λιγνάδης.

Πρόκειται για έρευνα που ξεκίνησε μετά την μήνυση που υπέβαλε ο ηθοποιός Δημήτρης Άνθης κατά 37χρονου σήμερα συναδέλφου του.

Παράλληλα, διατάχθηκε μια ακόμη έρευνα σχετικά με καταγγελίες και δημοσιεύματα που θέλουν ΜΚΟ και δομές ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων να εμπλέκονται στην υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, ερευνάται αν πράγματι ανήλικα ασυνόδευτα που φιλοξενούνταν την περίοδο 2017 – 2019 στις δομές στέλνονταν για μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη και έπεφταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

Όμως την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος και οι καταγγελίες για τον ηθοποιό και πρώην υπουργό, Παύλο Χαϊκάλη, καθώς χθες είδε το φως μια νέα υπόθεση απόπειρας βιασμού από την ηθοποιό Ευλαμπία Ρέβη στον OPEN TV.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών [ΣΕΗ] Σπύρος Μπιμπίλας προσήλθε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα για να καταθέσει σχετικά με το πλήθος των φακέλων που έχει στα χέρια του ο Σύλλογος με καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Την Τετάρτη καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας.

Πάντως καθώς τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια.

Ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «τον μεγάλο σεισμό δεν τον έχουμε νοιώσει ακόμη».

Πληθαίνουν οι φωνές για παραίτηση Μενδώνη

Σήμερα το πρωί ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια ζητώντας την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ενώ επικριτικές ανακοινώσεις με αίτημα την παραίτησή της εξέδωσαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η πρώτη φωνή από κυβερνητικής πλευράς υπέρ της παραίτησης Μενδώνη ήταν αυτή της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζας Βόζεμπεργκ, η οποία τόνισε ότι η υπουργός Πολιτισμού πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και «να διευκολύνει τον πρωθυπουργό».

Και στη Βουλή την Πέμπτη το #MeToo

Kαθώς συνεχείς είναι οι δηλώσεις και ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ για το θέμα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την πραγματοποίηση συζήτησης πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη στη Βουλή για όλα τα «επίκαιρα ζητήματα», μεταξύ των οποίων και ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Έτσι, αναμένεται, μια θυελλώδης συζήτηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά έχει ανεβάσει τους τόνους και αποδίδει ευθέως ευθύνες στον πρωθυπουργό για τον όλο χειρισμό του θέματος.

Πηγή: Hellas Journal

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Μητέρα στον Βόλο κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για βιασμό του 4χρονου γιου της

Αλεξανδρούπολη: «Πουλάει τρέλα» ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα μητέρα για κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...