Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική «Milliyet» φοβάται συμμαχία τεσσάρων χωρών με στόχο την Τουρκία

Η τουρκική «Milliyet» φοβάται συμμαχία τεσσάρων χωρών με στόχο την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φοβούνται οι Τούρκοι τις συμμαχίες της Ελλάδας και δεν το κρύβουν. Δημοσίευμα της τουρκικής «Milliyet», που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, είναι αποκαλυπτικό.

Τα αμερικανικά και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν ταυτόχρονα, γράφει η τουρκική εφημερίδα, ο στόλος με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο προσκάλεσε την Ελλάδα να συμμετάσχει.

Έξι F-15 που ανήκουν στη Σαουδική Αραβία, η οποία στέκεται στο πλευρό της Αθήνας, προσγειώθηκαν στην Κρήτη.

Ο ισραηλινός στρατός, από την άλλη πλευρά, κήρυξε το πολεμικό παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο με σκανδαλώδεις δηλώσεις, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Αυτές οι δυνάμεις των τεσσάρων χωρών βλέπουν την Τουρκία ως όλο και περισσότερο ανταγωνιστικά στη Μεσόγειο και αναλαμβάνουν δράση.

Το Ισραήλ, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η άσκηση «Noble Dina», που περιλάμβανε τη Γαλλία, «κάλυψε διαδικασίες κατά των υποβρυχίων, σενάρια έρευνας και διάσωσης, καθώς και ένα σενάριο προσομοίωσης πολέμου μεταξύ πλοίων».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Παρασκευή μια κοινή ναυτική άσκηση με την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ως το τελευταίο σημάδι αυξημένης συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών καθώς η Τουρκία θεωρείται όλο και περισσότερο ως ένας αυξανόμενος ανταγωνιστής στη Μεσόγειο.

«Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση την περασμένη εβδομάδα όπου εφάρμοσε τις υποβρύχιες τακτικές μάχης, έρευνα και διάσωση, σενάρια ναυμαχιών, δήλωσε ο ναύαρχος Εγιάλ Χαρέλ, επικεφαλής των ισραηλινών ναυτικών επιχειρήσεων.

Ο Εγιάλ Χαρέλ είπε επίσης, «αυτές οι ασκήσεις έχουν μεγάλη σημασία για την ενίσχυση της σχέσης του ναυτικού με ξένους στόλους που έχουν κοινά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν λάβει μια σειρά μέτρων τους τελευταίους μήνες για την ενίσχυση των δεσμών, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2.000 μεγαβάτ και ενός αγωγού υποθαλάσσιου φυσικού αερίου 1.900 χιλιομέτρων.

Οι υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών συναντήθηκαν το Νοέμβριο και συμφώνησαν να αυξήσουν τη στρατιωτική συνεργασία.

Οι ναυτικές ασκήσεις αποκαλύπτουν νέες σχέσεις, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Κόλπο του Ομάν και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, γράφει η τουρκική εφημερίδα, η Γαλλία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη νέα εταιρική σχέση που δημιουργήθηκε εναντίον της Τουρκίας.

Έναντι των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν σταματούν τη κλιμάκωση των εντάσεων και ολοένα την αυξάνουν με τις προκλήσεις τους, γράφει η «Milliyet».

Έτσι «διαβάζει» τα γεγονότα η «Milliyet» και καλά κάνει. Οι Τούρκοι πρέπει να ανησυχούν γιατί σοβαρές δυνάμεις αποφάσισαν τον διαμελισμό τους. Είναι ο μόνος τρόπος να εξουδετερωθεί το τουρκικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...