Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Fake news οι ισχυρισμοί ότι έχουν δοθεί 24 δισ. για την πανδημία

Τζανακόπουλος: Fake news οι ισχυρισμοί ότι έχουν δοθεί 24 δισ. για την πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Fake news» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι έχει δώσει μέχρι στιγμής 24 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα» πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση έχει αναστείλει την καταβολή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών -κάτι που στην ουσία δεν αποτελεί δαπάνη- και έχει δώσει δάνεια», επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα οι πρόσθετες δαπάνες για την αντιμετώπιση όλης αυτής της κρίσης δεν ξεπερνούν τα 5 με 5,5 δισ».

«H κυβέρνηση συνεχίζει με την ίδια στρατηγική που είχε από το Μάρτη και η στρατηγική αυτή έχει αποδειχτεί εγκληματική, έχει οδηγήσει σε τεράστια ύφεση και διακινδυνεύουμε πλέον να μπούμε σε μια νέα δίνη κρίσης χρέους», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμπληρώνοντας ότι:

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει την αναστολή των δημοσιονομικών περιορισμών που ισχύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κάνει γενναίες δαπάνες, διαφορετικά, η ύφεση θα μεγαλώνει».

Ο κ. Τζανακόπουλος, υπογράμμισε επίσης ότι «Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσείσει τις ευθύνες της για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας, για την τεράστια ύφεση στην οικονομία και για την κρίση Δημοκρατίας την οποία αντιμετωπίζει η χώρα».

«Στο πλαίσιο αυτό», πρόσθεσε, «εφευρίσκονται διάφορες ανοησίες σαν αυτές που λέει ο κ. Γεωργιάδης περί δήθεν σκόπιμης διασποράς του ιού από την Αριστερά», πρόσθεσε.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής πιέζονται σε τραγικό βαθμό», τόνισε, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστική επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

«Η μέχρι τώρα συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια κοροϊδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «με τους όρους που βάζουν οι ιδιώτες για να νοσηλεύσουν τους ασθενείς, στην πραγματικότητα κάνουν επιλογή ασθενών».

Αναφερθείς στις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί η αστυνομία να αυθαιρετεί και να ξυλοκοπεί πολίτες και παρ’ όλα αυτά η κοινωνία να κάθεται στα αβγά της».

«Στις δημοκρατίες όμως δε συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε.

Σημείωσε μάλιστα ότι «υπάρχει πλήθος καταγγελιών για άσκηση αστυνομικής βίας μετά την κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη Τρίτη και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ, καταγγελίες που πρέπει οπωσδήποτε να διευρευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, όχι από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Χρυσοχοΐδη».

Στηλίτευσε, δε, το γεγονός ότι «ενώ η κοινωνία περνά τόσο δύσκολα,ο κ. Γεωργιάδης ανακοινώνει ότι σπάει το lockdown και πηγαίνει σε βαφτίσεις, ο κ. Μητσοτάκης συμμετέχει σε κορονογλέντι στην Ικαρία και μετά από αυτά, περιμένουν οι πολίτες να μην αντιδρούν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν κύκλο ανεπίστρεπτης φθοράς, οπότε ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αναζητά ένα παράθυρο διεξόδου προτού η κυβέρνηση καταρρεύσει ολοκληρωτικά».

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα έτοιμος για κάθε τέτοιο ενδεχόμενο», σημείωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πολιτική πρωτοπορία στη χώρα.

»Έχει ολοκληρώσει τις συνδιασκέψεις του σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν γίνει με διαδικτυακό τρόπο, μαζικότερες από ποτέ.

»Οι σύνεδροι που συμμετείχαν υπερβαίνουν τις 10.000. Επομένως, το κόμμα βρίσκεται σε θέση μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι και μια ευκαιρία για να μετατρέψουμε τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής και αριστερής διακυβέρνησης, για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η χώρα», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...