Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Συρία θέατρο ενός πολέμου δια αντιπροσώπων – Αυτό πρέπει να πάψει

Νίκος Δένδιας: Η Συρία θέατρο ενός πολέμου δια αντιπροσώπων – Αυτό πρέπει να πάψει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην διεξαχθείσα διαδικτυακά 5η Διάσκεψη των Βρυξελλών για την υποστήριξη του μέλλοντος της Συρίας και της περιοχής, που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα Ε.Ε. και ΟΗΕ.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της συνεχιζόμενης τραγωδίας που πλήττει τον Συριακό λαό, 10 χρόνια μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας υπενθύμισε τις ευρείες παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και τον εκτοπισμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων εντός των συνόρων και 5,6 εκατομμυρίων προσφύγων σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η χώρα μας, που από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκε χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες.

Ανέδειξε δε ότι εξακολουθεί να υφίσταται άμεση ανάγκη για παροχή ανθρωπιστικής και υγειονομικής βοήθειας, τροφίμων και προστασίας ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Επισημαίνοντας ότι η Συρία παραμένει το θέατρο ενός πολέμου δια αντιπροσώπων, ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει και ο πόλεμος εκεί να πάψει να εξυπηρετεί συμφέροντα ξένων δυνάμεων.

Επανέλαβε, επίσης, τη στήριξη από ελληνικής πλευράς του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία και των προσπαθειών για εξεύρεση πολιτικής λύσης που να διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την ασφάλεια του συνόλου του πληθυσμού της, συμφώνως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε πως και φέτος η Ελλάδα θα συνεισφέρει στο πλαίσιο της Διάσκεψης ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...