Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν και οι αριθμοί να ευημερούν;»

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν και οι αριθμοί να ευημερούν;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι λυπηρό σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε, εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, να μην καταλαβαίνουν τίποτα και να μην σέβονται την αλήθεια και του ανθρώπους που υποφέρουν, χωρίς σχέδιο και αποφασιστικότητα», τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ότι «οι νέοι άνθρωποι δεν μας εμπιστεύονται σήμερα, ενώ απαιτούν τα δράσουμε, να παραμερίσουμε αν είναι δυνατόν όλες τις διαφορές μας προς όφελος της χώρας».

Από τη μια πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, βρίσκονται οι εργαζόμενοι, η κοινωνία, ο απλός λαός και από την άλλη, ο θαυμαστός κόσμος του κ. Μητσοτάκη, που όλα βαίνουν καλώς, ενώ τα λουκέτα αυξάνονται και δεν υπάρχει καμία φυσιολογική εξέλιξη.

Ο κ Τσίπρας πρόσθεσε ότι «με μια μακάβρια λογική, μας λέτε ότι είναι φυσιολογικό να πεθαίνει το 20% εκτός ΜΕΘ και ότι βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο από άλλες χώρες.

»Ναι αλλά είμαστε χειρότερα από πολλές άλλες χώρες».

«Είναι δυνατόν άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν και οι αριθμοί να ευημερούν;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για «δυσανεξία» των βουλευτών της ΝΔ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε στους χιλιάδες νεκρούς και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία».

«Με σεβασμό στην αγωνία για το σήμερα και το αύριο όσων βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται και να απειλείται.

»Και στην αγωνία εκείνων που αναζητούν μια διέξοδο στο προσωπικό και οικογενειακό τους αδιέξοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια από τα τέλη Οκτώβρη, όταν, όπως είπε, ήμασταν μια χώρα που σε καιρό πανδημίας είχαν χαθεί 600 ζωές σε 8 μήνες.

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, όταν, όπως διευκρίνισε, τα ίδια και σήμερα, που είμαστε μια χώρα που τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν χαθεί 7.500 χιλιάδες ζωές, και μάλιστα πέντε μήνες στους οποίους εφαρμόζουμε το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη», τονίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα είμαστε πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό αύξησης θανάτων στο 5,6%, αλλά και αύξησης κρουσμάτων στο 7% και μας ακολουθούν η Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο.

Ακόμη, σημείωσε ότι την τελευταία βδομάδα η χώρα έκανε, όπως υποστήριξε, βουτιά 20 θέσεων στον μηνιαίο Δείκτη Ανθεκτικότητας στον COVID, του Bloomberg που μας κατατάσσει στην 40η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες;

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, πρόσθεσε, αναφερόμενος στα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη, σε μια στιγμή που απαιτείται ένα μίνιμουμ έστω επίπεδο συνεννόησης, όταν απαιτείται η ενότητα της κοινωνίας για τη σωτηρία των ανθρώπων, η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει το διχασμό, την ενοχοποίηση του πολίτη και τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και την αστυνομική καταστολή, μεταλλάσσοντας με επικίνδυνη αφροσύνη την απόγνωση σε οργή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε επίσης για τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για έλλειψη σταθερότητας στις απόψεις των υπουργών και βουλευτών, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, αλλάζουν απόψεις καθημερινά.

«Στα 1000 κρούσματα lockdown, στα 4.500 άνοιγμα δραστηριοτήτων», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι έγινε τραγική υποτίμηση του ΕΣΥ, καθώς το υπουργείο Υγείας έλεγε ότι δημιουργήθηκαν 1200 κλίνες ΜΕΘ, ενώ, όπως είπε, από τα 600 γεμάτα κρεβάτια είχαμε φρακάρει με δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, να περιμένουν στη λίστα και να πεθαίνουν.

Ανάλογη σύγχυση, είπε ο κ. Τσίπρας, υπήρξε και με τα εμβόλια, καθώς στις 18 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι θα εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τελικά θα γίνουν 2 εκατομμύρια μέχρι το Μάρτιο.

«Τελείωσε ο Μάρτης και αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις είναι μόλις 600.000», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση

Κασσελάκης: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Υγεία είναι business – Παγιδεύτηκαν οι ψηφοφόροι

Βόρεια Ήπειρος: Επίσκεψη Κασσελάκη σε μειονοτικό σχολείο: «Κρατάτε την καρδιά του ελληνισμού δυνατή»

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν νοείται θετικό κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...